torsdag 10 september 2020

Hur kan sju miljoner i Sverige få skattesänkning

Det trumpetades ut i dag att sju miljoner svenskar får skattesänkning. Hur är det möjligt? Så många förvärvsarbetar inte vad jag vet utan det är kring 5 miljoner av folket som gör detta. Eller har jag fel? Räknar de in alla barn i denna summa? Att de får skattesänkningar för att deras föräldrar får det? Eller hur resonerar regeringen? 

Det verkade inte som om pensionärerna var inräknade där heller. Eller är de det? Så tråkigt att bara höra detta och inte kunna få journalisterna att ställa några frågor. Men SVT säger att detta också ska omfatta pensionärer och de som går på bidrag. Jaha. Då kan det kanske bli sju miljoner människor, som får kring någon hundralapp i månaden mer att leva av. Det lär väl gå bort i höjningar av priserna på mat och annat nödvändigt. Men sedan säger SVT att när det gäller jobbskatteavdrag så kommer inte pensionärerna att räknas in. Jaha. Rörigt, men det klarnar väl så småningom.

Personligen har jag aldrig tagit ut något i förskott utan alltid väntat in beskedet från Pensionsmyndigheten för att veta hur mycket jag har att leva av i månaden. I år 2020 har jag kommit upp i den totala summan med alla statliga pensioner och med bostadsbidrag av 13 833 kronor efter skatt. Det klarar jag mig på i år eftersom jag nästan inte har gjort någonting utom att bo och äta. Det är ju coronaår. Någon hundralapp till betyder ingenting, men tidigare har det utlovats att pensionerna skulle höjas också. Med maximalt 600 kronor i månaden. Men det kanske inte gäller längre?


Den som jobbar i regeringen är ofta lika rik som Joakim von Anka.
Den behöver aldrig oroa sig för maten för dagen.
I Sverige finns det fortfarande omkring 300 000 fattigpensionärer.
En riksdagsledamot har i arvode minst 68 400 kronor i månaden.
Regeringens ledamöter har över 100 000 kronor i månaden.
En fattigpensionär har under 12 300 kronor i månaden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar