onsdag 30 september 2020

Sverige ljuger inte

 UPPDATERAT

Att Sverige inte ljuger står klar när vår statsminister Stefan Löfven uttalar sig. Det är en smula övermaga att säga att Sverige inte ljuger om Estonia, för det är det han menar. Ibland kan människor ljuga fast de inte vet om det genom att inte ta reda på mer fakta. Att vilja begrava hela skeppet var ett led i detta. Som tur var avbröts övertäckningen av fartyget annars hade vi eller filmarna aldrig sett det där hålet i sidan. Det som nu har upptäckts vara fyra meter långt (som mitt hus faktiskt på höjden) och drygt en meter brett. 


Att Stefan Löfven nu måste ta i beror väl av de starka reaktionerna. Särskilt från Estland som har omvärderat Sverige. Detta lilla land, som inte har fler invånare än Stockholm knappt, blir nu som musen som röt mot det mycket större lejonet. Men naturligvis måste detta utredas om igen och tonvikten ska inte ligga på politikerna den här gången. Det går inte nu på 2020-talet när de har förlorat den pondus och det förtroende folket hade fortfarande då i början på 90-talet för de styrande. 

Detta förlorade jag under 90-talet när de tog mer och mer pengar från folket och särskilt oss 40-talister, för vi skulle inte ha så mycket i pension. Det har nu fått till konsekvens att pensionerna måste höjas genom budgeten istället för genom pensionssystemet. Riksdagen tog 258 miljarder från systemet för att staten då skulle ta över garantipensionerna och efterlevandepensioner. 

Sedan dess har fusket med dessa ersättningar mångdubblats, för att de som har invandrat får garantipensioner även om de bara har bott här i ett år innan de går i pension. Plus att de kan påstå att barnens far eller mor har dött i hemlandet och då utbetalas efterlevandepension. Det senaste exemplet rörde en familj som tog emot en halv miljon kronor, fast fadern levde och bodde med familjen i Sverige under annat namn. 

Mycket ljugande har gått ut på att det är så synd om alla som inte är födda i Sverige och som inte är lika vita som vi. Att det har tagit hundra år för oss som har fötts här att skapa ett välfärdssystem, som skulle vara till för oss, är det ingen som har tyckt varit särskilt intressant att nämna. Nej vi skulle ta emot hela världen. Stefan Löfven såg inte detta komma med invandring på kring 100 000 per år. Lika lite som det fanns tankeverksamhet tillräckligt hos statsministern för att tro att en pandemi kunde drabba Sverige. 

12.10.2020

Och här konstaterar en professor i marin konstruktionsteknik att det var det nyupptäckta hålet som var orsaken till att Estonia sjönk. Bogvisiret lossnade sedan som en följd av detta. Inte heller uppkom skadan när fartyget slog i botten säger denne professor. Nej det är något annat som har träffat Estonia, men vad det var kan inte professorn uttala sig om. Men Stefan Löfven vet säkert. För hålet finns egentligen inte alls. Eller hur statsministern?

13.10.2020

Här berättar Yasmina Olby, som var 18 år och ombord på Estonia, att hon har sagt från början att det var ett högt metalliskt ljud som inledde Estonias undergång. Hon har hört det ljudet senare också i filmer som Titanic och när andra båtar har gått under. Hon blir tvungen att stänga av ljudet då för det är så otäckt fortfarande. Hon var ombord med klasskamrater och förlorade 13 av dem. Hon är upprörd över att hon har blivit beljugen under halva sitt liv. De som har haft ansvar som Ingvar Carlsson och Mona Sahlin aktar sig noga för att uttala sig nu. 

14.10.2020

Lars Ångström, som jag litar på, konstaterar här att det inte finns någon klippa eller något berg, som har kunnat orsaka det stora hålet i sidan på Estonia. Han vill att det ska tillsättas en oberoende utredning i FN:s regi och att länderna som är inblandade enbart ska ha observatörstatus. Ett bra krav!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar