fredag 25 september 2020

Tystnaden om de apatiska barnen är bruten

 Apatiska barn var en särskild diagnos som godtogs av myndigheter i Sverige. Läkare och polis vittnar nu om att de inte kunde säga något om bluffen, för de var rädda för trycket från kollegor och chefer, från samhället och att bli kallade rasister, när barn utnyttjades av sina föräldrar för att de skulle få stanna i Sverige. 

Det har länge varit något fel på inställningen i Sverige gentemot invandrare. De har varit en finare folksort än vad vi är och är det fortfarande eftersom vanliga svenskar kan bli dömda till böter för att ha kallat dessa något nedsättande, men motsatsen gäller inte. De apatiska barnen, som kunde vara i stort sett medvetslösa ända tills föräldrarna fick uppehållstillstånd har nu avslöjats att vara drogade av föräldrar eller i händerna på sina pappor. Det är en skandal naturligtvis och visar hur mycket det kollektiva medvetandet styr oss i landet. 

Ola Sandstig har nu skrivit en bok om de apatiska barnen och där vågar till sist både läkare och poliser ta bladet från munnen och uttala sig med sina namn.  Aningslösa politiker och journalister plus högt uppsatta läkare skapade en bild av dessa barn. Det var så fruktansvärt synd om dem så de måste få stanna i Sverige. 

Andreas Palmaer har recenserat boken i Arbetet och hans inställning är vänsterpolitiskt. Han hoppas att Ola Sandstig har fel, men känner sig kallsvettig när han har läst boken och måste lite försiktigt säga att det kanske stämmer ändå vad som sägs i boken. 

Där står Sverige i dag. När det gäller politik och inställning från människor, inte bara gällande de apatiska barnen, utan överhuvudtaget när det gäller invandrare. Är det absolut synd om alla som kommer utifrån och är vi kollektivt ett folk av rasister? Eller får vi uppfatta alla människor efter deras förmågor och förtjänster även om de är av en vit hudfärg?

Inte ens på Sveriges Radio kommer de med annan hudfärg än vit undan från rasismen. Där pågår ett uppror bland 39 medarbetare, som säger att de är utsatta för rasism. Det finns inget mångfaldsperspektiv bland de vita anställda medarbetarna och de utsätter de av annan hudfärg för osynlighet

Kampen mellan vita och de av annan hudfärg lär gå vidare. För bara några år sedan påstods det att det finns inga raser utan alla är människor av samma ursprung. Men nu ska alla istället vara rasifierade och olika. Uppdelade efter sitt utseende. 

Här beskrivs syndromet och är absolut äkta enligt en läkare. Detta var för fem år sedan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar