söndag 3 oktober 2021

Använder ni ordet "hen"

 UPPDATERAT

Läsarna av Aftonbladet använder inte ordet "hen" i någon större utsträckning. Det här är ett ord som de politiskt korrekta har försökt att införa i svenska språket. Det är inte naturligt att dela in människor i han och hon menar en del. De flesta av oss är endera könet, men det finns människor som känner sig som något annat. 

Men en grundskollärare fick sparken från en Waldorfskola för att hon inte ville använda ordet "hen" till sina elever. Hon menade att det fick barnen att bli förvirrade. Att ordet "hen" har med en känsla att göra inte med den biologiska verkligheten. Hon menar att barnen behöver lära sig att tycka om sin kroppar hur de än ser ut eller är. Eller hur de än känner sig. Hon menar att en känsla ska inte bestämma över den fysiska kroppen eller medföra hormonbehandlingar och operationer som stympar den. 

"Jag gjorde inte det här för min skull. Jag gjorde det för barnen i Sverige. Idag blir barnen indoktrinerade att tro att man kan få välja sitt biologiska kön, jag vill inte vara delaktig i det", säger hon. Skolchefen menar att det handlar om svensk lagstiftning och att det inte är något konstigt att hon fick sparken. 

7:35

Ur rent psykologisk synvinkel kan den där känslan förklaras, för till exempel enligt C G Jungs psykologi så möter vi inre gestalter hos oss själva. En är anima för mannen och animus för kvinnan. Vi möter således vår motsats när det gäller könet hos oss. Alla figurer inuti oss har både en positiv och en negativ sida. De kan leda oss rätt eller fel. Det är upp till personen att avgöra detta. Vi behöver bestämma många saker på vår inre resa, som för oss genom livet. Men utåt sett har vi en kropp och en fysik, som är som den är. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar