fredag 12 november 2021

En vänsterpartistisk nämndeman försvarar islamism

 UPPDATERAT

En nämndeman i 70-årsåldern utnämnd av vänsterpartiet i Göteborg har länge publicerat olika texter angående att det är rätt att slå fruar som inte lyder och att alla kvinnor måste täcka sig. Han förespråkar sharia även för icke-muslimer och har flera gånger varit ensam om att tycka i mål som gäller kvinnor, att mannen inte behöver så strängt straff. Han borde aldrig ha utnämnts förstås och nu ska vänsterpartiet undersöka saken enligt sina stadgar. Det är bara att sparka ut gubben! Han är för polygami och att kvinnor ska finnas i hemmet plus att sharialagar är de mest rättvisa för alla människor. 

Så här skriver sajten Doku om detta: "Under 2019 utnämndes mannen som nämndeman vid Göteborgs tingsrätt av kommunfullmäktige i Göteborg. Han nominerades av Vänsterpartiet. Som nämndeman har han dömt i ett par mål som behandlat hot, olaga frihetsberövande och misshandel av kvinnor i nära relationer. 

En av domarna gällde ett åtal om misshandel av en kvinna där paret beskrevs som gifta enligt islamisk rätt. Den åtalade dömdes för misshandel vid två tillfällen och även för olaga frihetsberövande av kvinnan till fängelse i sex månader.

Mannen var ensam skiljaktig. Han ville döma den åtalade endast för ett fall av ringa misshandel. Han motiverade sin skiljaktiga mening:

”När det gäller åtalet för olaga frihetsberövande anser jag att målsäganden hade flera möjligheter att lämna den tilltalade eller be om hjälp från utomstående, varför det inte är visat att det varit frågan om ett olaga frihetsberövande. Målsäganden har vidare ändrat sitt vittnesmål flera gånger och är därmed inte så trovärdig att hennes uppgifter kan ligga till grund för bedömningen i målet.”

I ytterligare en dom om där en man dömdes för kvinnomisshandel i en nära relation ifrågasatte mannen kvinnans trovärdighet, även denna gång som ensam skiljaktig:

”[Målsäganden] har lämnat en berättelse om händelsen vilken har förnekats av [den tilltalade]. Ord står således mot ord. Den bevisning som åklagaren har åberopat utgörs framför allt av fotografier som ”[Målsäganden] själv har tagit. Det går inte att med säkerhet säga när fotografierna har tagits, det är fullt möjligt att manipulera uppgiften om när fotografierna är tagna. Det saknas därtill stöd för [målsägandens] uppgift att det är [den tilltalade] som har orsakat henne skadorna.”

21:16

Expressen har tagit reda på att nämndemannen heter Mustafa Malaekah.   

13.11.2021

För er som tror att detta är en engångsföreteelse vill jag påminna om de båda nämndemän för centern, som uteslöts år 2018. 

23.11.2021

Så bra att Doku avslöjade nämndemannen för nu är han avstängd. Utredning pågår. Från tingsrättens sida. 

25.11.2021

Och så beslutades att han ändå är lämplig som nämndeman. Herre jisses, fäkta och anamma. Hur kan vi ha fått så här underliga domstolar? Det är på tiden att ändra systemet med att man ska vara medlem i ett parti för att få sitta som nämndeman! Det gör att hela systemet blir korrupt. Nu ska också vänsterpartiet säga sitt om denne man. Men det kommer inte att hända något alls med honom. Förstås. 

I de här länderna finns sharia i mer eller mindre utsträckning. Från mörkgrönt där staten styrs genom sharia till att den finns i familjen eller planeras eller förväntas finnas i samhället. Men i Sverige ska vi inte ha rättsskipning med sharialagar. Det är att blanda ihop religion med svenska lagar. Ut med sådana nämndemän!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar