onsdag 17 november 2021

Hedersmord ger långa fängelsestraff och utvisning

 En man drogades och ströps av Nashwan Zangana, 31 och Yahya Ghafur, 45 och de döms nu till 17 år och sex månader i fängelse respektive 18 år i fängelse. Hedersmordet hände i mars i år i Sundbyberg och mannens kropp dumpades sedan på begravningsplatsen i Sundbyberg. Offret och hans flickvän hade hemlighållet sitt förhållande för släkten i kurdiska Irak. Det medförde hedersmord. Den yngre mannen ska utvisas utan tidsbegränsning. 

Offret var tillsammans med systern till den yngre mannens flickvän. Det var för att skydda hedern i den yngre mördarens familj som offret skulle mördas. Medan offret trodde att saken skulle lösa sig. Den yngre mördaren hade nämligen lagt ut nakenbilder på sig själv på en dejtingsida och detta sade offret att han skulle avslöja om inte den yngre mördaren tog tillbaka sina uppgifter till familjen i kurdiska Irak. 

Det här är fullständigt obegripligt för mig och andra infödda svenskar. Det handlar om privatsaker enligt vår mening, som ingen behöver lägga sig i, men så fungerar inte klaner. Där ska allt upp till ytan och bedömas av klanens överhuvud. Rättsskipning enligt sharialagar är legio och ses som högre stående lagar instiftade av Allah och profeten. 

Staten har ingen betydelse i det här sammanhanget och Sverige som har en flerhundraårig tradition av att staten stiftar lagar och utdömer straff betyder ingenting när klanen klampar in. Den yngre mördaren blir säkerligen hyllad av släkten i Irak, för han har ju uppfört sig som sharia säger. Vi får hoppas att vi slipper se honom igen. Dock lär hans farbror - den äldre mördaren - bli kvar här, för ingen utvisning finns för honom. 

Vi behöver, som jag brukar säga, många lagändringar innan det kan bli någon ordning på landet igen. Vi kan inte ha parallella rättssystem. 

På den här fina begravningsplatsen i Sundbyberg dumpades offrets kropp. Hedern krävde att han mördades. Helt obegripligt att sådant sker i Sverige. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar