måndag 29 november 2021

Magdalena tror hon ska sitta i tio år som statsminister

Magdalena Andersson försöker lura omvärlden när hon säger att hon ska sitta i tio år framåt, inte tio månader, som redan är bestämt. Vi får hoppas att hon klarar dessa tio månader åtminstone. Till nästa val. Då slipper vi kanske turbulens i politiken under den korta tiden. Vänsterpartiet säger att de har en uppgörelse som gäller. Märkligt. Den tar knappast över den redan beslutade borgerliga budgeten. Och den uppgörelsen var med socialdemokraterna och miljöpartiet. Den regeringen sitter inte längre. Uppgörelsen skulle ge som mest tusen kronor i månaden skattefritt till pensionärer. Det skulle vara ett tillägg till bostadsbidraget. 

Allt verkar numera vara i gungning igen.Vi får se vad för slags uppgörelser som kan komma under nästa år- För allt kommer säkerligen inte vara klart i och med den borgerliga budgeten nu. Det ska till en budget även i vår. Enligt Jimmi Åkesson hade statsministern köpt en röst av en kurdisk kommunist Amineh Kakabaveh. En liberal kvinna Nina Lundström frångick dock partilinjen i dagens omröstning så Magdalena Andersson fick två rösters övervikt, så hon kunde bli vald. 

I morgon ska Magdalena Andersson presentera sin helt och hållet socialdemokratiska regering. Det blir inte så intressant egentligen. Det är en mycket svag regering och den stöds enbart av det faktum att ingen vill ha ett extraval så tätt inpå ett ordinarie val. "Makten framför allt" fortsätter härmed att vara socialdemokraternas valspråk, fast de inte har den makten längre. Hela tiden dör de gamla väljarna undan och fast de har importerat nya från andra länder så räcker det förmodligen inte den 11 september 2022 när folket återigen ska få lämna besked om vad de tycker. 

PS. Fick ingen ordning på typsnitten i dag, men det går att läsa ändå. Eller hur? DS.


Magdalena Andersson kan räcka ut tungan nu åt alla omkring henne för i dag blev hon äntligen statsminister för andra gången. Men hon behöver regera med en borgerlig budget. Det skulle inte andra statsministrar göra i andra länder, men Sverige är speciellt. Vänsterns Nooshi Dadgostar har hjälpt till menar hon genom uppgörelsen tidigare med socialdemokraterna och miljöpartiet. 
Faksimil från HufvudstadsbladetInga kommentarer:

Skicka en kommentar