fredag 19 november 2021

Migranterna tas bort från gränsen till Polen och EU

Äntligen har Belarus fattat att människor dör vid gränsen mot Polen. De har inkvarterat dem i en lagerlokal en bit bort och hitills har 400 av dem frivilligt återvänt till Irak. De var ditlurade av Belarus, som sade att de enkelt kunde ta sig in i EU genom gränsen till Polen. Det var naturligtvis ett test iscensatt av diktatorn i Belarus Lukasjenko och Rysslands Putin. Nu får de forsla tillbaka de andra kring 7 000 ditlurade migranterna till Irak eller Syrien, varifrån de kom och som nu befinner sig i Belarus. 

Som jag brukar säga: det tar sex år för världen och människorna att fatta vad som händer och ändra sig. EU har begripit att det inte går att ta in miljoner ekonomiska migranter. Det har länderna inte kapacitet för. Det medför ingen integration, utan skapar kriminella miljöer och utanförskap, eftersom människor ifrån samma kulturer söker sig till varandra och det medför att staternas lagar i värsta fall sätts ur spel. 

Inga stater har råd med människor, som inte jobbar utan går på bidrag från de andra medborgarna. Det drabbar de infödda i alla åldersgrupper. Och särskilt då som i Sverige de äldre pensionärerna. Här finns 300 000 fattigpensionärer som har 12 300 eller mindre i pension före skatt. Drygt 15 procent av Sveriges pensionärer har mindre än 60 procent av medianinkomsten i pension. Medianinkomsten var 32 400 i Sverige år 2020. Allt under 19 000 före skatt är fattigt. Där går fattigdomsgränsen enligt EU. Andelen i Sverige är mycket högre än i Norge och Danmark enligt ny statistik från Eurostat. Det är skamligt att det inte blir bättre i Sverige rent ekonomiskt för de äldre utan att klyftorna fortsätter att öka. 

Det är bra nu att Lukasjenkos krav på att EU skulle ta emot ett par tusen "flyktingar" inte godtogs. Istället har EU beslutat att införa ett förbud för flygtrafik över EU från Belarus och förbud att använda EU:s flygplatser. Så slapp både Tyskland, Storbritannien och Sverige att ta emot nya "flyktingströmmar". Den här gången. De ditlurade migranterna har alla betalat mellan 100 000-200 000 kronor för att få sin dröm om EU och bidrag uppfyllda. Nästa vecka blir det minusgrader och snö också i Belarus så då överlever inga flyktingar i skogen eller vid gränsen till Polen. Det insåg myndigheterna och Lukasjenko i Belarus. En ettåring var det yngsta barnet, som har dött redan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar