onsdag 10 november 2021

EU mot Belarus och Ryssland

 UPPDATERAT

Nu står Europa mot den nya invasionen av "flyktingar" från Irak och Mellanöstern. Länge har Turkiet hotat att invadera EU sedan de inte fick bli medlemmar i unionen. De passar helt enkelt inte in där eftersom de är ett islamistiskt land. Jag har skrivit om det bland annat här. Det var sju år sedan. Men nu ligger inte ens Anna Dahlberg på Expressen före i tiden, för alla ministrar - även de svenska - är överens om att nu ska "flyktingarna" stoppas från att komma in i EU genom Belarus. 

Det tar ungefär sex år att ändra uppfattning om saker. Så lång tid tog det för andra världskriget att starta efter alla eftergifter för det dåtida Tyskland och så lång tid har förflutit nu sedan EU tog emot miljoner "flyktingar". Risken nu är att det blir en upptrappning från Rysslands sida. Ni minns väl afghanerna och syrierna som cyklade in över gränsen från Ryssland till Norge i norr? Detta för att det inte gick att ta sig in till fots utan man måste ha ett fordon. Ryssland ställde upp dessa vid gränsen. 

Det är väldigt bra att EU nu är överens om, att detta att stoppa karavaner av "flyktingar" som försöker ta sig in i EU till Polen, inte strider mot några överenskommelser om asyl. Det är först när någon är inne i EU som det går att söka asyl i landet. De vill inte heller till Polen utan till Tyskland eller Sverige. 

Dessutom har de bra verktyg för att fälla träd. Varifrån har de fått dessa yxor? Och är iklädda de bästa och dyraste fritidsjackorna för sisådå 10 000 kronor per styck. En sådan dyr jacka har jag personligen aldrig haft råd med. Inte många pensionärer har det i Sverige. Dessutom har de betalat kring 200 000 kronor för att komma till gränsen med hjälp av människosmugglare. Priset för ett bättre liv trodde de. 

15:18

Nu föreslår Ryssland att EU ska betala Belarus för att stoppa migranter vid gränsen och menar att allt är Polens fel. Det landet är bara för mycket. Så nu ska EU ändå ta kostnaderna för "flyktingar", som inte är ens inom EU:s gränser? Allt är EU:s och Natos fel för dessa organisationer har marknadsfört den västerländska livsstilen och lurat dit dessa nya migranter. Nej det är snarare Ryssland som har gjort detta. Vilken väg kom dessa "flyktingar"? De har fått höra att de enkelt kunde passera gränsen till EU genom Belarus. 

16:48

En svensk man är gripen för människosmuggling. Detta vid gränsen inne i Polen. Så klart! Han är nog enbart svensk till passet, inte mer än så. 

Den här mannen är iklädd en märkesjacka av dyraste sort och har en fin ny yxa för att hugga ned träd. Dessa träd används inte till att elda och hålla värmen, utan läggs över taggtråden mot Polen för att "flyktingarna" ska kunna ta sig in i Polen och EU. 1 kommentar:

  1. Tack för bra beskrivning av situationen. Frapperande är även att dessa migranter förstör sina ID-handlingar/pass så snart de nått fram till det land, som de önskar få sin försörjning ifrån. Därmed försvåras utredningen angående ev. asylskäl, handläggningstiden förlängs och i slutändan räknar migranten med att få stanna av skäl såsom att vederbörande nu har en anknytning till landet i fråga ... Missbruk av asylrätten är bara förnamnet.

    SvaraRadera