tisdag 5 april 2022

FN är svagt så länge Ryssland sitter i säkerhetsrådet

 President Zelensky pratade per länk i FN i dag och menade att det går inte att ha Ryssland med vetorätt i FN, vilket betyder att de har rätt att mörda civila i Ukraina. Rysslands representant i FN fortsatte med sina lögner om att det var Ukraina själv som hade mördat sina egna. Men New York Times har kunnat visa att de döda låg på gatorna långt innan ryssarna lämnade Butja

Det är fruktansvärt att Ryssland aldrig har lämnat Stalintiden utan att detta pågår fortfarande med en ledare som är en brutal diktator. Allt har varit ett spel för gallerierna, för att få makten över ännu ett land, som Putin tyckte tillhörde Ryssland. Kriget kan bli långvarigt eftersom stridigheter har pågått i östra Ukraina sedan 2014. 

Men FN kan inte göra något utan att ändra hela FN-stadgan, vilket Zelensky krävde, men det är inte något som går i en handvändning. Tyvärr ser detta ut att bli slutet mer eller mindre för FN och att världens militära ordning har fallit i bitar nu, för första gången sedan andra världskriget. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar