måndag 18 april 2022

Varför har vi krig i Sverige?

UPPDATERAT

 Nu har det brakat löst på riktigt. I Malmö kämpade polisen ända tills i dag med att få ordning på buset. Tårgas användes. Vill inte beskriva det igen för det är så trist att berätta om likadana scener i olika städer. Allt för att en bok brändes eller skulle eventuellt brännas. Ett svepskäl för under ytan finns alltid hatet mot det samhälle, som dessa huliganer befinner sig i. De kan inte annat än att följa sina instinkter och ta till stenkastning. 

Allt är naturligtvis en följd av att Sverige har importerat den största befolkningen från Mellanöstern, som vi har sett någonsin. Olof Palme sade nej till att ta emot flyktingar från Vietnam för våra folk var för olika. Men sådana faktorer har inte spelat någon roll nu under 2000-talet. Ingen eftertanke utan bara det krassa köpmannaperspektivet: vi behöver folk. Men att importera människor, som inte arbetar, får köpmannaidéerna att framstå som ej godtagbara. 

Dock har vi genom skatten hållit hjulen igång så att alla har fått vad de behövt. Och vissa tjänar alltid pengar också på icke arbetssugna. Så BNP har vuxit för det anger totala antalet varor och tjänster för landet, även sådant som upplopp skapar mer BNP genom att polis, ambulanser och sjukhus behövs mer. 

Vart går färden vidare då? I Västsverige lider industrin av dålig kompetens. Det är brist ingenjörer med kunskaper inom data. Det går inte att utveckla arbetsplatser när det inte finns personal. Hur ska denna tulipanaros kunna skapas? Ingenjörer med kunskaper i ny teknik? Inte går det att omskola kriminella ungdomar till dessa drömjobb? Nä det är för sent. 

De är upptagna med att orsaka upplopp och att skjuta varandra numera. Och hämnas för inbillade eller verkliga oförrätter. Det finns omkring 20 procent invandrare i Sverige och det sades för länge sedan att där låg gränsen för mycket. Då har de skapat egna samhällen där också utanförskapet gör att de inte känner sig svenska. Omkring 1,3 miljoner försörjer inte sig själva och det är en ansträngning för statskassan med miljarder varje år. Kring 20 procent av invandrarna är arbetslösa medan siffran för infödda är kring 5 procent. Enbart kring 40 procent av invandrarna från Mellanöstern och Afrika är självförsörjande. Kostnaden för varje invandrare är kring 74 000 per år under hela livet.

Jag kan inte se hur detta ska kunna lösas i min livstid, men med det mest optimistiska perspektivet kanske vi kan få nya invandrare nu, som verkligen vill bidra till samhället och att det därigenom går att överleva även för infödda svenskar och andra. För standarden i Sverige faller nu precis som i resten av Europa genom kriget i Ukraina. Ju längre det pågår desto värre för alla folk, som är inblandade. 

Också Kina ser svårigheter för ekonomin eftersom de stängde ned Shanghai nu när covid bröt ut igen. Nedstängningen är potentiellt värre för den globala ekonomin, till och med än kriget i Ukraina, eftersom Shanghai står för 40 procent av Kinas BNP och Kinas ekonomi är tio gånger större än Rysslands. 

11:02

Anders Thornberg rikspolischef menade vid en pressträff, att det som har hänt är värre än våldsamma upplopp. Han säger att det är grova angrepp på rättsstaten och att det är planerat av grovt kriminella. Det som har hänt är allvarliga symptom på hur det står till i Sverige. Vapen kommer att användas av polisen i fortsättningen för att försvara poliskåren. 

Jonas Hysing nationell insatschef rekapitulerade de sex tillståndsgivna demonstrationerna varav två har kunnat genomföras. Osedvanligt grova brott har begåtts. Totalt 26 skadade poliser, 20 skadade eller förstörda polisbilar. Kring 200 män har deltagit i försök till mord som grövsta brott. Polisen var måltavla och inte arrangören av demonstrationerna. Han var ju inte ens på plats i går. Jonas Hysing efterlyser bilder till polisens hemsida för att hjälpa till med detta utredande. 

Samhället måste sätta ned foten mot kriminella tendenser i samhället. Och lagföra alla som begår brott. Att kunna byta information med olika myndigheter är viktigt och att avlyssna kriminella. Polisen jobbar ihop med Säpo och delar information där. De jobbar emot våld i vilken grupp detta än pågår. 

21.4.2022

Här berättar poliser att det verkligen var som krig under påsken.  En kollega svimmade av en sten i huvudet och då skrattar de och fortsätter de att kasta. Om någon hade ramlat så hade den dött när de kastade molotovcocktails mot polisen. 


Rikspolischefen Anders Thornberg till höger och Jonas Hysing i mitten genomförde en pressträff. För de har aldrig mött så grovt våld förut och detta våld hade ingenting med demonstranten att göra, utan var riktat mot polisen och planerat av grovt kriminella. Uppvigling till våld orkestrerades också utanför landet, säger Jonas Hysing. 


Siffrorna ovan är från 2019. Kan behövas ännu större självförsörjning nu med tanke på kriget i Ukraina. Och alla vi måste fortsätta att försörja inom landet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar