torsdag 7 april 2022

Stillastående partiundersökning

Det rör inte på sig bland väljarna. Bara en smula om man ska tro dagens partiundersökning. Då har kriget i Ukraina pågått i sex veckor, men det har bara marginellt påverkat de yttersta partierna. Bäst att hålla fast vid det man tror på tydligen i dessa osäkra tider.  

Liberalerna och miljöpartiet har länge legat i vågskålen. De riskerar att åka ur riksdagen. Ingen skulle sakna dem så värst mycket. Särskilt inte nu i dessa tider när extremister blockerar vägar i Stockholm för att regeringen ska återställa våtmarker. Sverige har dock en mängd sådana. Och här ute på Värmdö var kungen med och invigde ett helt ekosystem av vatten och våtmarker kallat Hemmesta sjöäng för sju år sedan.

Extremisten Git Aremyr Lundström från Örebro är med och blockerar vägarna för att hon som hon skriver på twitter: "agerar ur desperation, skräck och sorg", för hennes hem är i brand. Hon är livrädd för sin framtid. Så otroligt lite tilltro hon har till människor. Det är trist att se. Hon är 20-talet år yngre än jag och har inget hopp alls tydligen utan ska tvinga regeringen att göra något. Vore väl bättre om hon släckte huset som hon säger brinner. Hon tillhör yttersta vänstern. 

Det blir säkert Magdalena Andersson vi får som statsminister i höst. Hon vill inte bara sitta en del av en period utan flera. Hur hon sedan ska få ihop sin regering vete sjutton. Hon får väl slå sig samman med moderaterna. Det skulle bli en enkel majoritet. Det hänger väl på hur illa det går med kriget i vår närhet och hur det påverkar vanliga medborgare. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar