lördag 16 april 2022

Upploppen kommer att ändra politiken

 UPPDATERAT

Naturligtvis måste polisen ta tag i dessa våldsamma upplopp, som hände nu när yttrandefriheten skulle försvaras. Vi kan inte ha det som i Mellanöstern eller värre. Polisen måste ha befogenheter att stoppa sina bilar från att brinna och kunna ta hand om våldsverkarna. DN intervjuar forskaren Stefan Holgerson, som menar att det är "vansinnigt att nuvarande utveckling tillåts". 

Kanske har polisen nu låtit linan löpa till slutet för att få en ordentlig reaktion. För hitintills har huliganerna fått härja fritt. Men ska vi nu försvara vår grundlag om yttrandefrihet så måste det ske med vattenkanoner eller gummikulor. Och inte genom att polisen retirerar och låter buset ta över makten över området. 

I grunden handlar det om all den invandring som har tillåtits till Sverige och alla missnöjda ungdomar som tycker att de får göra som de vill. Dödsskjutningarna är också ett tecken i tiden. De ligger just nu på rekordartade 23 stycken i år. Fler än någonsin. Ska vi fortsätta tillåta unga män att döda varandra? Allt det här är svåra strukturella problem i samhället. De kan knappast åtgärdas inom överskådlig framtid. Men naturligtvis måste polisen få freda sig själva och sina bilar när de har i uppdrag att skydda människor med provocerande budskap. 

18:04

Jo nu ska det bli ordning på torpet lovar rikspolischefen. Ja ska vi tro på det? Det lär väl visa sig under kvällen för nu fortsätter det hela i Landskrona och manifestationen har flyttats därifrån. Det blir Malmö som får äran. Stackars Malmö. 

19:56

Här konstateras att huliganerna struntade fullkomligt i om de skadade eller dödade poliser. Förfärande så fort det har gått att gå från ett kristet och fredligt Sverige till ett land i upplösning. Sluta huka för huliganerna!

17.4.2022

Så fortsatte upploppen i Landskrona och Malmö. En buss brann och sammanlagt 16 poliser har skadats i   de våldsamma upploppen. Så här ska det inte få vara. Se också den blodiga polishjälmen nedan. 

8:21

Ramadan som pågår nu hela april betyder att alla muslimer ska uppträda väl, ge allmosor, högakta sin familj och undvika våld, ilska, avundsjuka, småaktighet, girighet och ryktesspridning.  Inte så bra då att orsaka upplopp och skada andra människor. Men ungdomarna kastar sten på kristna - för Sverige är ett kristet land - och då gäller inte deras tro dessa människor, utan det är okej.

9:18

Här går Göteborgs-Posten igenom hur nyheterna om de våldsamma upploppen skildras över världen i olika medier. 

17:55

Polisen har börjat att använda sina vapen. Bra gjort! Tre personer uppges skjutna i Norrköping. En i benet, en i axeln och den tredje vet jag inte. Det sägs vara följden av varningsskott. En polis uppges skadad. Kring 14 gripna. 


Brinnande polisbil i Örebro. Fyra stycken polisbilar brändes efter att de hade blivit plundrade. En total seger för buset. 

Här är den hjälm som sprack, när en svensk polis fick en stor sten kastad mot sig. Det medförde blödning. Jag trodde först inte att det var sant, men tyvärr det var det. 1 kommentar:

  1. "Redan 1821 myntade den tyske författaren Heinrich Heine följande uttryck ”där man bränner böcker, bränner man till slut människor."

    2022 kan vi säga "där man bränner Koranen, bränner man till slut polisbilar."

    SvaraRadera