fredag 16 september 2022

Här går vägen hem

Jag har bott här i 35 år nu och vägen hem har varit likadan. Den förändras inte. Men landet där jag bor har gjort det. Fortfarande är nästan hälften av folket övertygade om att sossarna är bäst. Det tycker inte jag som har sett på nära håll hur de har uppfört sig. De har fastnat tillsammans med resten av vänstern i 30-talet och tror att sverigedemokraterna är likadana, som de tyskar som trodde på nazisterna. Vänstern trodde att om de höll detta parti borta från makten skulle allt vara gott och väl. 

Det gick den styrande regeringsmakten förbi att landet har förändrats av deras politik att ta emot alldeles för många utifrån kommande med en annan syn på religion och politik. Först under detta år när allt gick åt skogen så upptäckte de något av detta, men var snabba att skylla allt på Putin. 

Men människor är inte dumma. För det har socialdemokraterna trott och särskilt då den man i regeringen, som inte trodde att jag dumma kvinna visste vad jag har för slags ersättning från staten. Jag hade så låg sjukpenning att den måste vara förtidspension. Nej det var det inte. Det var en sjukpenning som var lika med a-kassan, fast jag hade haft hög lön. För jag råkade bli arbetslös innan jag blev sjuk. Det där hänger kvar med mig hela livet förstås, för pensionen grundades på detta. 

Något sådant var helt obegripligt för någon, som hade samma månadslön som jag hade ersättning under nästan ett helt år. Före skatt. Att det var så skapade ett missnöje hos människor, som betalar och har betalt de högsta skatterna i världen för att få det drägligt. Den politiska elit som inte begrep vad folket ville ha var illa ute. Och så till slut gick det som det gick. Det var på tiden. För socialdemokraterna hade blivit det som de skyllde andra för. Maktberusningen hade gått för långt. 

Vi får väl se vad den nya regeringen hittar på, men det kan inte bli sämre än det redan är. För så många problem har den förra nu avgående regeringen skapat, att det också hade varit rättvist om de hade måst ta itu med dem. Fast det hade de knappast gjort utan fortsatt som förut att dra allt i långbänk, eftersom de inte ville förändra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar