fredag 2 oktober 2020

President Trump drabbad av Covid 19

 UPPDATERAT

Både president Trump och hans fru har drabbats av corona. De är i karantän hemma hos sig i Vita huset och mår bra rapporterar deras läkare. Vi får väl se hur det går. Nästa debatt med motståndaren Joe Biden är den 15 oktober. De som håller på familjen får väl be för dem. 

Det här är ett hot mot USA:s statsskick naturligtvis för Trump tillhör riskgruppen 70plus (han är 74 år) och Boris Johnsson som är mycket yngre, 56 år, blev ju allvarligt sjuk i corona och fick intensivvård. Men han överlevde. Fler i omgivningen kring presidenten kan också vara sjuka eftersom de har umgåtts rätt intensivt. Mike Pence är vice president och ska ersätta Trump ifall något drastiskt händer. Han är enbart 61 år. Presidenten blev förmodligen smittad av Hope Hicks, som är 31 år och som konstaterades smittad före presidenten. Hon är kommunikationschef i Vita huset. 

3.10.2020

Trump är förd till militärsjukhus med helikopter och behandlas med Remdesivir, ett läkemedel som gör att viruset har svårt att reproducera sig. Han tillhör som sagt riskgruppen och har frossa, feber, snuva och hosta. Kanske smittades presidenten när han berättade vem som ska bli ny medlem av högsta domstolen i USA. Detta event ägde rum i trädgården vid Vita huset och omkring ett tiotal har visat sig vara smittade där. Boris Johnsson blev sjukare efter tio dagar och fick då intensivvård i England. Trump har varit sjuk sedan i onsdags. Bara några dagar än så länge. 

5.10.2020

Trump tog en biltur runt sjukhuset för att visa upp sig för anhängare, som hade stått där ett par dygn. Han kommer antagligen att skrivas ut i dag eller i morgon. Och han har lovat att berätta mer. Han har förändringar i lungorna, men mår bra nu vill han poängtera. 

6.10.2020

Jodå Trump fick lämna sjukhuset under natten och är tillbaka i Vita huset. Han lät fotograferna ta bilder av honom på balkongen på Vita huset och hur han demonstrativt då tog av sig masken han hade. Han hade problem med att andas och det var därför han åkte till sjukhuset. Hans exfru säger att han är så noga med hygienen och tvättar alltid händerna. Hans enda svaghet är hamburgare. Han är lätt överviktig och väger kring 110 kilo. Men eftersom han är 191 cm lång är det rätt okej. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar