torsdag 22 oktober 2020

70-plussare är som andra människor

Tänk att vi som är 70 plus nu får göra precis som andra människor i Sverige. Inga strängare regler än för de yngre. Det var väl på tiden! Vi är återigen myndiga och kan besluta över våra egna liv. Vi slipper bli förföljda av finansminister Magdalena Andersson också. Hon har inte yttrat ett ord om några pensionärer och hur dyra vi är sedan kanske förra sommaren då hon gick ut och pratade om 40-talister som snart fyller 80 år och därför måste alla skatter höjas. Istället blev det tvärtom när pandemin slog till. Alla skulle få mera pengar i alla åldrar. Det gick att belasta budgeten för nu hade vi sparat sedan 70-talet. 

Socialdemokraterna har samma politik som de alltid har haft. De är till för de fattiga och har skapat nya reservat för dem i många städer. Senast besökte Stefan Löfven Borlänge, där det är hiskeligt trist att bo numera. De studenter som kommer utifrån är placerade i Tjärna Ängar, men vill bo i centrum och slippa alla kriminella. Många har valt att avbryta studierna och istället flytta hem igen. Sverige var fattigt när jag växte upp på 50-talet och då var socialdemokraternas politik bra, men sedan har de många politikerna blundat för vad som har hänt. Särskilt då statsministern som vill ha kvar makten, men inte vill se problemen. 

Alla folkgrupper räknas enligt övergripande statistik, som aldrig tar hänsyn till en enskild individ utan alla ska räknas in i grupper, som är starka eller svaga. Ingen skillnad där mot hur det var när jag var liten. De svagaste grupperna nu är alla de miljoner invandrare som har kommit hit sedan 2000-talet började. Och dessa ska naturligtvis statsministern ta hand om. Alla studenter som kommer från länder utanför EU betalar varje termin i genomsnitt 65 000 kronor för att gå på högskolorna. Och de vill naturligtvis inte vara otrygga i sina boenden för den summan. Och de har rätt att få tillbaka studieavgiften om de avbryter. Det har Högsta domstolen beslutat. 

Så där försvinner pengar ut från landet genom dessa studenter, som naturligtvis inte tillhör underklassen i sina länder. För två år sedan var de kring 24 000 som studerade här. Men den summan minskade i år 2020 då pandemin slog till. Bara kring 10 000 lär fortfarande vilja studera här. 

Men detta är det minsta av statsminister Stefan Löfvens problem fast han väljer att fokusera på detta. Värre är alla kriminella i landet, som oftast kommer utifrån. Det finns ett 40-tal ligor som hotar vårt sätt att leva, menade polischef Mats Löfving i september och de ingår i klaner, som i en del fall har kommit hit enbart för att leva kriminellt. 

Och när till och med högt uppsatta tjänstemän i regeringen från Irak kan leva här under flera namn och ta emot bistånd från staten har det gått långt. Han är dock avskriven från misstankarna nu för han har flyttat tillbaka hit. Återinvandrat som det heter för han skrev sig i Irak då när han blev avslöjad. Men hans exempel är bara toppen på isberget för egentligen vet vi inte vilka som bor i Sverige. Och någon ny folkräkning blir det inte. De register vi har anses räcka och det som tidigare genomfördes senast på 90-talet anses inte behövas. 

Men nu ska jag fortsätta att leva som vanligt, som jag har gjort för det mesta, men Stockholm vågar jag inte besöka ännu. Kanske när det nya systemet med bussar i Katarinaberget vid Slussen blir av och allt är klart. Det är om fem år. 

Nedan syns jag och Maren Fasland inramade. Hon är min farmors mormor och levde i Bergen i Norge. Hennes man som skymtar ovan henne hette Claus Pavels och var biskop i Bergen, ursprungligen från Danmark. De båda levde på 1700-1800-talet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar