onsdag 7 oktober 2020

Det är marknadens fel att det fuskas med assistans

 Shekarabi (s) som är minister för sociala tjänster tycker att det är marknadens fel att det fuskas för miljarder med assistansersättningar. Flera partier måste tänka om, säger han. Men inte socialdemokraterna. För Shekarabi har redan insett vad som har hänt. Tänk att det tog bara omkring tio år innan också ministern upptäckte detta och menade att systemen är naiva. Jo det har vi andra tyckt länge, men vem lyssnar på medborgare? Det behövs alltid utredningar för att konstatera fakta. Så klart!

Hade det inte varit för exfrun så hade väl Kaninmannen från Liseberg fortfarande kunnat luras att han inte kunde gå. Han lyckades få ut fyra miljoner på sitt fusk och bedrägeri. Men exhustrun tröttnade på hans bedrägeri och avslöjade allt. Det fanns bland annat en bild på honom stående bredvid Lisebergs berömda kanin, därav öknamnet. Han som enbart kunde ta sig fram i rullstol. Miljonbelopp har slussats genom olika företag och mest har det lyckats för nytillkomna i Sverige förstås, för det är ju så svårt att kontrollera vad som har hänt dem i hemlandet. 

Det är naturligtvis extra synd om alla som lyckas ta sig hit till Sverige och de ska få alla skattepengar de kan lyckas att begära och få ut. Så klart! Jag skojar naturligtvis. Men någon ordning blir det inte än, men kanske om tio år eller så. Nu när också Shekarabi har förmåtts att ta bladet från munnen. Men inte är det marknadens fel utan lagstiftarnas. Alltså Shekarabi själv plus andra som borde stå i skamvrån. 
3 kommentarer:

 1. Bengt Westerbergs hjärtefråga, det där med assistansen. Svårt att
  ändra så mycket på, eftersom Liberalerna fortfarande i viss mån
  måste tänka på sitt arv ...

  SvaraRadera
 2. https://www.flashback.org/t3267235

  Jodå, rapparen Einar har inte bara en utan flera trådar på Flashback.
  Det här är möjligen den senast startade men inte den största ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där sista måste ha hamnat under fel inlägg ...

   Radera