söndag 29 november 2020

Det är på tiden att bluffen bitcoin stoppas

 Jag skrev om bluffen bitcoin redan 2013, men först nu har DN uppmärksammat att kändisar och vanliga används i bluffen. Senast i förrgår uppmärksammade jag detta på facebook, där någon hade lagt upp en sådan annons till 93 stycken bland annat till mig. Jag har länge tagit bort detta och uppmärksammat att det är bluff. Facebook bryr sig dock inte. De publicerar gladeligen dessa bluffannonser. Fast jag alltid anmäler dessa annonser. 

Bitcoin är helt enkelt ett ponzibedrägeri och gynnar kriminella och knarkhandlare. Och lurar av naiva människor deras besparingar. Här är ett exempel på en kvinna i 80-årsåldern från Jämtland som lurats av sina pengar av sådana bedragare. Hon förlorade 900 000 kronor och lurades dessutom att ta lån. När någon vill ha tillbaka sina pengar så finns de inte och bedragarna försvinner. Och här är exemplet Malin som avlurades kring 600 000 kronor. Sluta gå på bluffarna! Det spelar ingen roll om någon verkar trevlig och charmig. Den är absolut en skurk!

Använd vanliga banker eller låt någon ni verkligen känner och kan marknaden investera åt er. Det är bätte att köpa aktier för stabila sådana ger utdelning varje år. Köp något annat som vi vet stiger i värde på lång sikt som fast egendom. Var inte giriga!

Här skrev jag om Jack Dorsey, grundaren av twitter, som tror att bitcoin kommer att ta över världen. Gå inte på detta! Bitcoin är en skurkvaluta. Det är egentligen en vara som kunden köper och den svävar fritt ute i cyberspace, tillsammans med dem som lurats genom att de tror att de har blivit kära i någon på internet, och den personen behöver nu pengar för att de ska kunna träffas i levande livet. Bluff det också förstås! Det finns inga som helst garantier för att något är sant, när en vara sägs kunna stiga med tusentals procent. Om det låter för bra så är det också så. 


Jack Dorsey tycker att bitcoin ska ta över världen. Det är en rövarvaluta som används av skumma element i samhället och det finns inga som helst garantier för att denna bluffpeng ska löna sig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar