onsdag 11 november 2020

Sven Wollter dog i corona

 UPPDATERAT

Helt fördärvligt att jag utbrast det var på tiden när nyheten i går nådde mig om att Sven Wollter var död vid 86 års ålder. Jag har ingenting emot honom personligen för han var en bra skådespelare och jag har sett honom många gånger på scenen. Men hans politiska åsikter var helt borti tok som medlem av kpml(r) nuvarande kommunistiska partiet. Han gillade Stalin denne massmördare, men som tur är har varken Wollters galenskap eller andras i min egen generation fått något stort genomslag i Sverige. 

Fast fortfarande tror många på sagorna från vänsterhåll. Och mänskligheten har inte slutat att gå i extrema riktningar som IS för de tror på berättelserna om paradiset på jorden. Det är något slags religiös gen som gör att folk får något bedårat i ögonen när de pratar om detta framtida samhälle som ska frälsa oss alla. Som tur är är det fåtalet som tas över helt och hållet av religiösa eller värdsliga irrläror för hur skulle annars mänskligheten överleva? 

Hitler och Stalin har länge kunnat ta varandra i hand i himlen för de var lika rasistiska och antisemitiska på var sitt håll. Möjligen inser också Sven Wollter detta. Eller vill han träffa sin idol nu i himlen? Om ni vill läsa en knäböjande hyllning av honom så läs det min tidigare jobbarkompis Ingegärd Waaranperää har skrivit nu i DN. Den publicerades i går och det beror av att dessa runor skrivs långt i förväg för dem som är i farozonen för att dö av ålder

De som tillhör de extrema lärorna till vänster (och där kan väl räknas in IS för ingen har ställts inför rätta i Sverige) behöver aldrig be om ursäkt utan kan fortsätta med sin propaganda till döddagar. Massmord räknas olika beroende på från vilket politiskt håll det kommer. Och det gällde också Sven Wollters åsikter. 

12.11.2020

Här kan ni läsa vad Adam Cwejman tycker som har varit utsatt för det så omhuldade marxist-leninistiska samhället. Det är ord och inga visor! Om ni hade haft den kommunistiska stöveln i ansiktet hade det låtit annorlunda, säger han. Helt rätt! Istället har den kulturella eliten slickat i sig detta teoretiska paradis och trott på det. 
3 kommentarer:

 1. Jag tror inte att du vet så mycket om Sven Wollters åsikter, bästaste Ann Helena.
  Och man kan faktiskt inte ogilla någon för hans åsiker. Vi lever i ett fritt land. Om du hade fått intervjua honom så hade du förstått, det är jag övertygad om. Han var en fantastisk person.

  SvaraRadera
 2. Smart gubbe precis som andra kommunister. Han gillade Stalin. Det är belagt. Jag har levt med kommunister på jobbet och vet hur de resonerar. De kan vara väldigt trevliga. Men är omogna när det gäller politik. Att han var på turné det sista han gjorde var inte så smart dock. Eller att hälsa på sonen i Stockholm. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Vqq54J/sven-wollter-sjuk-i-corona--smittad-i-stockholm https://www.goteborgdirekt.se/noje/nynningen-firar-50-med-album-och-turne/reptiB!eCM6L4MhWbpOlFwo@uzGDA/

  SvaraRadera
 3. Såg faktiskt honom framträda härom året i Rålambshovsparken
  under det som blev hans sista valturne. Kommer inte ihåg om
  han orkade stå upp eller om han satt ner och sjöng. Finns ju
  lite olika trick för gamla människor ...

  http://jinge.se/allmant/hoj-rosten-turnen-i-kvall-kl-18-pa-ralambshovsparken-i-stockholm.htm

  SvaraRadera