måndag 16 november 2020

Regeringen plågar ihjäl oss

 UPPDATERAT

Nu har Steffe (Stefan Löfven) och de andra bestämt att vi inte får träffas fler än åtta personer. Och jag som nyss har bjudit in så många att vi blir tio stycken hemma. Inget ska få firas i år. Inte heller julen kan tänka. Fast det här förbudet gäller från 24 november till 22 december. Så påpassligt. Julafton får kanske inte heller frias? Ingen kan förbjuda mig att ha ett kalas hemmavid, men helst ska vi lyda fabror Steffe och inte ses alls. Inte mer än nödvändigt. 

Och allt beror av att regeringen inte kunde testa tillräckligt från början och inte stoppade trafiken ut och in i Sverige. Flygen gick som vanligt till alla hörn av världen. Ingen nedstängning där inte. Ingen kollade om någon som kom hit var sjuk. Och nu är de styrande desperata för att de inte kunde ta detta på allvar från början utan trodde på myndigheten som inte såg någon epidemi alls. Sådana drabbade bara Afrika och Somalia, dit Tegnell åkte för att ta hand om dem där. De skulle ha en Folkhälsomyndighet som tog hand om dem, men Sverige behövde inte samma sak. 

Det är allmänna sammankomster som nu har gränsen åtta personer. Fler får inte träffas. Kan tänka att nästa steg är att vi ska anordna kalas via internet. Så trött på den här regeringen, som skyller på folket, och vi måste vänta nästan två år till innan vi kan byta ut detta hopplösa styre. Jag dukar nog långbord åt oss hemma trots allt. För nu jäklar behöver jag träffa åtminstone närmaste släkten! Solen är borta och mörket rådet, men vi kan åtminstone få glädjas åt varandra.

17.11.2020

Regeringen skyller på allt och alla utom sig själva när det gäller tillståndet i samhället och covid-19. Det säger också den här ledaren från Expressen. 

Nedan ett fint kalas på det glada 80-talet. Så här många får inte träffas nu, inte ens hemma hos någon. Ni får försöka lista ut vilka detta är. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar