onsdag 4 november 2020

Presidentvalet i USA spelar inte så stor roll

UPPDATERAT

Det ska bli skönt när det är slut på tjatandet om vem som blir president i USA. Än är det inte klart. Men övertron på en man är en gammal tro, som det borde bli slut med en gång för alla. Det är ungefär som att det finns en manlig gud i himlen som bestämmer allt. Det är inte sant. Mänskligheten måste gå vidare till något annat. Och här på jorden finns det andra makter som betyder mer. Just nu lamslås världen mer eller mindre av ett litet virus, som har större makt över oss än alla presidenter tillsammans. 

Men naturligtvis är det roligt för journalister att vara uppe hela natten och spekulera och prata, prata och prata. Jag vaknade nyss och hörde att Trump har vunnit Florida. Jaha. Vi blir itutade en orimlig propaganda som får en del av oss att tro att världen står och faller med en man i USA. Om mänskligheten rent kollektivt tror så blir det också sanningen. Och då förvandlas alla till de där skränande skarorna vi brukar se i nyheterna, som eldar upp bilder av ledare och av flaggor. 

För guds skull vi är bättre än så. Klokare och har mer koll på vad som inträffar än att vi måste gå in i tron på att en gubbe styr oss. Vi kan bestämma själva hur vi ska ha det i vårt land istället för att ge bort överheten till USA. Eller någon annan makt i världen. Tillsammans är vi demokratin i världen, men det tror tydligen ingen på riktigt för en gubbe betyder mer. Jag tror helllre på jultomten än någon president. 

Det maktskifte som vi genomgår i världen medför som vanligt lidande innan det kan gå upp för människor att det är de som bestämmer själva. Inte någon kung med guds nåde, som det hette förr i tiden. Nu när vi snart är 8 miljarder på jorden är det så självklart att dessa massor med människor är de som har allt i sin hand. Inte någon kung, imam, president eller premiärminister. 

6.11.2020

Ja hur ska det gå? Valet ännu inte avgjort utan det är helt jämnt än så länge. Men i dag borde det väl bli klart? Tror Biden vinner. Men Trump lovade redan innan valet att han skulle dra detta till Högsta domstolen. Och redan är det överklagat och begärd omräkning i flera stater. Hur som helst blir det nog inte mycket uträttat de närmaste fyra åren i USA. Liknande situation som i Sverige. Bilden nedan från CNN. 

7.11.2020

Biden tror att han vinner. Men klart är det ännu inte. Trump säger ingenting. Vad ska han säga? Annat än att överklaga och köra en juridisk kamp mot Biden. Vilken röra i denna stormakt! På CNN gick de åtskilliga gånger i går in och förklarade att det inte förekommer valfusk.


Spöken som propagerar för muslimsk tro och menar att islam är lösningen på alla problem och perfekt för människor. Ja det är tron på tomten också. Bara alla gick in för den. Mänskligheten måste gå förbi den fanatiska tron på överheten. 


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar