torsdag 12 november 2020

En sd-are och en vänsterman häktade för förberedelse av sprängning

 Ja visst är det typiskt att yttersta högern och vänstern är ungefär likadana och möts i samförstånd. Det följer det där cirkelmönstret som alltid har funnits i politiken. Som också Robin Skinner och John Cleese har beskrivit sin bok Livet och hur man överlever det. Där befinner sig de mer seriösa politikerna längst fram i en cirkel och de mer dubiösa och märkliga skumraskfigurerna möts baktill. De båda misstänkta är således häktade sedan förra fredagen för "förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse" som det heter på juristspråk. Sd-aren är en 40-åring som sitter i kommunfullmäktige i Uppsala län i Tierp och vänstermannen är en 24-åring med bakgrund i ungvänstern. Han har stött AFA och RF, bägge militanta vänsterorganisationer. Hans föräldrar kom hit på 80-talet från Bolivia i Sydamerika. 

Det här fördelar gracerna för bomber mellan yttersta högern och vänstern. Naturligtvis är det inte enbart höger- eller vänstermänniskor, som sysslar med sådant utan det kan fördelas rätt jämnt mellan dessa. Fast en del skyller på den ena eller andra fronten. Sd i Tierp har gått ut på sin hemsida och sagt att en brottslig politiker inte kan vara kvar i partiet. 


Sverige liknar mer och mer en serietidning. Tyvärr är det verkligheten. Men vi skulle behöva någon som säger ifrån likt kapten Haddock i Tintin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar