lördag 2 juli 2022

Fentanyl och kokain tog livet av Jaylon Ferguson 26 år

 Jag följer inte amerikansk fotboll och hade aldrig hört talas om Jaylon Ferguson, men han dog i förra veckan. Han blev 26 år gammal. En ålder då ingen behöver dö om man inte har en mycket stor otur. Men Jaylon orsakade själv sin död genom fentanyl och kokain. Dessa livsfarliga droger. Särskilt fentanyl, som så många har dött av också i Sverige. 

Han hade tre barn, alla under fem år. Uppenbarligen hade han gått ned i vikt och att använda knark är ett sätt att inte äta så mycket, men ändå orka prestera. Nyligen brann också deras hus och Jaylon försökte intensivt rädda barnens ägodelar och han själv råkade illa ut och brände sina tår. Om någon sådan olycka inträffar ska man ta ett steg bakåt - verkligen bokstavligen - och inte knarka. I den åldern tror ingen att den ska dö, men särskilt fentanyl är en listig mördare. Den är 50 till 100 gånger starkare än morfin. Den är till för svår smärta. Som mest dog ett hundratal i Sverige av drogen år 2017.

Till höger den odödlige Jaylon Ferguson, som dog av en överdos med kokain och fentanyl. Han spelade tre säsonger i Baltimore Ravens. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar