söndag 31 juli 2022

Mord med bil på Hisingen

UPPDATERAT

 Två bröder är anhållna sedan de kört på två personer på Hisingen med bil. En av de påkörda är död medan den andre vårdas på sjukhus. Det här är sådant som egentligen inte går att skriva om, men det är inte invandrare från Mellanöstern det handlar om. Och inte svenskar i vanlig bemärkelse. Både Peter Millon och Shaggy Blom har skrivit om detta på facebook, men sedan tagit bort det de skrev. Det här är tydligen offret. Vila i frid Nadja!

Aftonbladet är den mest sanningsenliga tidningen just nu. Där sägs att det var en kvinna i 40-årsåldern som dog. Och att bröderna sedan flydde till en annan stad, men greps där senare av polis. Det är nytt vad jag vet att använda bil för att ta död på släktingar, som i det här fallet, men allt är möjligt i vår tid. Bröderna har tydligen ett belastningsregister. Och det sas på facebook när jag hörde det att folk inte skulle beklaga att hon är död, för de har önskat henne död. Motivet är ännu oklart, men måste väl vara något som har gått emot släkten då. Det finns hederskultur hos denna sorts människor också. 

15:11

Det är de anhållna brödernas mamma som har körts ihjäl! Förfärligt! Och de andra anhållna för skyddande av brotsling är tydligen deras farmor och farfar. Ännu värre. Det kan inte finnas någonting i världen som motiverar detta mord och försök till mord. Men tydligen i den här familjens ögon! 

17:28

Nu är det Expressen som berättar mer: Det var den nye pojkvännen som dessa romer också var ute efter. Mamman fick inte ha en sådan. Hon hade varit otrogen enligt barnen. Det hade varit en romsk rättegång under söndagen. Förfärligt! Jag som trodde det var tabu att nämna sådant, men tiderna förändras, så det går att berätta att det finns hedersförtryck även här hos romer. Enligt svensk lag var hon skild, men inte enligt romernas egen lag. 

Expressen har publicerat den sjuka film som bröderna lade upp på facebook, där de öppet berättar vad de har gjort. 

Jo det låter ju bra, men utvisning går inte om det handlar om svenska medborgare. Inget nytt under solen med hedersförtryck i Sverige om man säger så. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar