måndag 11 juli 2022

Skellefteå nioåring svårt skadad av 13-åring

 UPPDATERAT

Det här är så otäckt att det knappt går att skriva om. Men det händer i det här landet där ingen längre kan känna sig trygg, inte som barn och inte som tonåring eller vuxen. En 13-åring har således nästan mördat en nioåring. Hur kan detta överhuvudtaget hända? Hon är nedsövd till i dag sägs det. Sedan ska läkarna väcka henne. 

Den som skadade henne är en grabb på 13 vårar, invandrare. Det sägs att han är utvecklingsstörd. Varför var han inte omhändertagen? Hur kunde det komma sig att han överföll denna flicka? Han har gjort vissa medgivanden enligt polisen. Det har gjort att misstankarna mot honom har stärkts. Här har SVT gjort en sammanfattning av vad som har hänt. Hela den förmodade gärningsmannens familj har flyttats för att inte råka ut för hämndaktioner. Förfärligt hela historien! 

12.7.2022

Enligt uppgift så kommer familjen från Etiopien är muslimer och har numera fem barn, men ingen pappa i landet. Det senaste barnet är fött i maj i år. Den 13-årige pojken är äldst och har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige den 30 juni i år, men inte hans mamma. Hon väntar fortfarande på det. Familjen kom hit 2017 och nu har det tydligen gått så illa att hennes äldste pojke är nästan en mördare. Vore det inte bättre för dem att utvisas tillbaka till Etiopien? Men det kommer knappast att ske. 

13.7.2022

Den 13-årige pojken misstänks nu också för grov våldtäkt mot barn. Han delgavs den misstanken redan i lördags. Så han har våldtagit flickan som han sedan försökte mörda? Är han verkligen bara 13 år är han ett monster. Många misstänker att hans ålder är högre. Mamman är uppenbarligen fertil fortfarande eftersom hon fick en flicka i maj i år. Så hon är väl 30plus kanske. Men pojken kan förstås vara äldre. Åtminstone 15 år. Det är lätt att skriva ned åldern på barn som kommer utifrån. Flickan har ännu inte kunnat höras och kunde således inte väckas i förrgår som var meningen. Eller måste hon få vara ifred nu ett tag till kanske familjen tycker? Eller är hon hjärndöd? 

11:30

Pojken ska nu åldersbedömas medicinskt. Det är bra. Vore bra med ett straff. Det är åklagaren som har bestämt detta. Pojken kan dömas till sluten ungdomsvård om han är äldre än 15 år. Då blir han inlåst med andra ungdomar och måste bo där plus gå i skolan där så länge som domstolen beslutar. 

11:39

Här skriver också SVT att nu ingår grov våldtäkt i brottsrubriceringen plus mordförsök då. Det kan också komma att ändras säger åklagaren. Det låter illavarslande. Som att flickan riskerar att dö fortfarande. 

18.7.2022

Nu går polisen i Västerbotten ut och säger att pojken inte längre är kvar i polisområdet. Nej han flögs ju till Stockholm och/eller Uppsala för att få en åldersbedömning. Allt enligt åklagarens önskan. Med sig hade han två socialarbetare. 

22.7.2022

Flickan har flyttats från intensivvårdsavdelningen och vårdas på en vanlig avdelning på sjukhuset. Bra! Hoppas hon kan prata med polisen också. 

9.8.2022

Det är konstaterat att pojken är minst 15 år gammal. Han har själv uppgett detta och föräldrarna ha sagt att de anmälde fel år på honom när de kom till Sverige. Han är således straffmyndig, men kommer att få ett lågt straff ändå. Sluten ungdomsvård upp till som mest fyra år. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar