onsdag 17 januari 2024

En afghan tog livet av sig på rättspsyk

Det är alltid sorgligt när någon tar livet av sig, även om det är en mördare. Så var det i det här fallet när en uppenbarligen psyksjuk man skulle undersökas på rättspsyket i Huddinge. Han hängde sig i cellen innan han hade fått någon hjälp. Han hade försökt att få hjälp tidigare, men avvisats från beroendehjälp i Stockholm, för han var skriven i Uppsala. Då gick han runt och tog sig in i hus och kände på dörrar på Kungsholmen och så blev det så att en 75-årig kvinna blev mördad av denne afghan. Mördaren själv blev 23 år. 

Kanske hade han sluppit allt detta och kvinnan fått leva om han inte hade tagit sig hit till Sverige. Denne Mohammad skulle möjligen ha kunnat leva vidare om han hade fått stanna i sitt hemland. Han kom hit som 17-åring och har inte kunnat försörja sig själv. Han fick utbetalat drygt 24 000 från Pensionsmyndigheten, men det gick till skulder det mesta. Han hade en god man, vilket man bara behöver om man inte kan ta hand om sig själv. Han begärdes utvisad i åtalet. Och han behövde tolk. 

Det här är bara ett sorgligt fall som visar hur illa invandringen har skötts i landet. Men numera är ju allt den nuvarande regeringens fel och de tidigare regeringarna har skött sig utmärkt om man får tro en del socialdemokrater. Fast numera har de svängt med tanke på allt elände som finns. De närmar sig nu sd-politik fast kallar det klassisk socialdemokrati. 


Jag väljer att ge dessa båda, som är döda lite rosor istället för något annat. Jag hoppas de har fått det bra eller bättre på andra sidan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar