onsdag 24 januari 2024

Ungern ska släppa in Sverige i Nato

 UPPDATERAT

Premiärminister Victor Orbán säger nu att så fort det är möjligt så ska Ungern släppa in Sverige i Nato.  Så snällt av honom. Sedan är det i stort sett klappat och klart med medlemskapet i Nato. Det är den största förändringen sedan jag föddes efter andra världskriget. Slut med neutraliteten som var så viktig tidigare, men Putin och Ryssland har ändrat på förutsättningarna för fred i världen. Putin kommer än en gång att väljas till president i Ryssland i år och lär inte avgå förrän han är död. Nu den här gången lär han sitta till 2030.

Tidigare har Ungern uttryckt att de inte vill vara sist i processen att godkänna Sverige i Nato så nu när Turkiet har gjort det så brådskar det en smula. Bara Erdogans underskrift ska finnas på godkännandet av Sverige och så är det ordnat att det ska vara klart då. 

Sverige måste nu skaffa ett så starkt försvar som möjligt. Och landet måste arbeta för att Europa ska vara så säkert som det går. Alla länder som är med i Nato måste försvara varje annat land i Nato som angrips. 

26.1.2024

Nu har också Erdogan skrivit under så bara Ungern återstår. De verkar ha vinterlov, men snart ska väl det här utpressarsättet att låta Sverige inte vara med vara över. Men fulspelet fortsätter förmodligen så långt möjligt. Turkiet ska få köpa F16-plan det har president Biden vädjat om nu till kongressen. 

27.1.2024

Oppositionen i Ungern vill rösta om Sverige och Nato den 5 februari, men parlamentet har vinterlov till slutet på februari. Vi får se om de får dit tillräckligt många parlamentsledamöter för att detta politiska spel ska ta slut. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar