onsdag 31 januari 2024

Eurovision är inte statlig

 Skillnaden på judendomen och islam är att judar inte bryr sig om att erövra världen med vapen för att få makt. Judar gör inget väsen av sig utan jobbar på och gör det bästa av sin situation här på jorden. Just därför så ska islam förgöra dem, för de är inte krigiska. Men har tvingats att bli det i Israel. 

De som nu vill utesluta Israel från Eurovision hoppar på ett tåg, som finns just nu, men som inte har någon substans. De flesta kände jag inte igen på denna lista, men de vanliga vänstermänniskorna fanns där. Malena Ernman, Robyn, Yasin, Eric Saade, Mauro Scocco, Timbuktu, Peg Parnevik, Petra Marklund och Marit Bergman tillhör dem som har skrivit på. Vet de verkligen vad de gör?

Att utesluta Israel ur detta kulturella sammanhang vore att förneka vad som har hänt genom världshistorien med detta folk, som sällan har fått slippa förföljelse. Det värsta hände för inte så länge sedan eftersom det var iscensatt med alla de moderna medel som gick att använda då under andra världskriget. 

Att skriva på den där listan är att gå med i utrotningskriget mot Israel. Vill dessa 1 005 människor verkligen det? Israels minister i Sverige sade att detta var en gåva till Hamas. Jo för denna terrororganisation tar tacksamt emot att det finns ett upprop mot Israel hos kulturmänniskor i Sverige. Att de avslöjar sig som stödmänniskor till Hamas är förskräckligt. Eurovision är fel forum för sådant eftersom denna tävling ska vara ett sätt att fredligt umgås mellan folken med kultur över gränserna. 

Tanken när detta kom till 1956 var att skapa enhet mellan folken i Europa. Det är TV-bolag i de olika länderna som anordnar denna tävling. Den är inte statlig. Det behövdes då i en tid när Europa var delat i väst och öst. Det är världens längst pågående tävling i musik och sång. 

Har någon någonsin känt sig hotad av att vi tog emot judar efter andra världskriget i Sverige? Det kom kring 200 000 flyktingar till Sverige efter detta krig. Omkring 12 000 judar var bland dem. De är inte många fler nu heller utan har som allra mest varit kring 25 000 personer i Sverige. 

Men när nu människor från Mellanöstern med islam som religion har invandrat i Sverige har vi fått många problem, som inte tidigare fanns i landet. Jag har slutat att skriva om våldtäkter, mord, sprängningar och skjutningar för de är numera dagliga och definitionen av nyheter är inte sådant som sker varje dag. Tyvärr har detta våld nu blivit vardag.

Det var en musikfestival som anfölls av Hamas och mördandet tog fart. Kan något sådant ske också i Malmö? Vem vet. Skillnaden är att nu vet vi vad som kan hända. Och det vidtas åtgärder mot detta. 


Bara islam är som tro lik vikingars asatro på att de kommer till ett underbart ställe om de dör i krig. Att detta är det högsta som någon kan uppnå ifall den har en islamistisk tro. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar