tisdag 4 november 2014

Hemmesta sjöäng gav 20 miljoner på ett halvår

Den restaurerade våtmarken som slukade 4  miljoner har gett 20 miljoner tillbaka på ett halvår. Det informerar Miljöpartiet i Värmdö stolta om och Världsnaturfonden hänger på och beundrar naturen, som är så lönsam.  Det rapporterades i SVT som nyheter i morse. Jaha då får vi sänkt skatt då nästa år i kommunen? Nä, det är ju inga riktiga pengar förstås utan livet i naturen är så mycket värt. Så klart. 

På samma sätt kan man investera 4 miljarder i människor och sätta ut dem i naturen i glesbygden och få tillbaka mycket mer än 20 miljarder på ett halvår säkerligen. För liv i naturen är allt vi behöver. Och inte kan djur vara mer värda än människor? Och naturligtvis är det så att livet i sig är oskattbart. På så vis kan vi ta emot hur mycket människor som helst för allt liv är gott. Ingen bryr sig om att taigan börjar strax norr om oss på Värmdö. Barrskogsbältet där det inte växer varken ek eller bok, bara gran. Det betyder att det är kallt och mörkt större delen av året.

Och i synen på detta fattas det något både hos Miljöpartiet och Världsnaturfonden. Lönsamhetstänkandet är tydligen allt eftersom de lyckas prestera ett sådant. Det ekonomiska går före allt annat. Men fortfarande luktar det skit bokstavligen när man passerar området med våtmarken och svänger vid Hemmesta. Ännu är inte människors avfall omhändertaget och kan när som helst pumpas ut bland fiskarna i viken. Också de nya. Med fiskdöd som följd. Lönsamt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar