tisdag 11 november 2014

Mehmet Kaplan misstänkt

Expressen avslöjar i dag att bostadsminister Mehmet Kaplan (mp) är indragen i en härva där 1,3 miljoner försvann av medlemmars insamlade pengar, som skulle gå till en moské i Husby. Var är pengarna undrar alla och de har stämt en gammal styrelse, som dock ansåg sig fortfarande ha makten. Fast den var avsatt. Under två årsmöten med Mehmet Kaplan som ordförande bestämdes att pengarna skulle flyttas och föreningen upplösas. Den styrelsen är stämd i Solna tingsrätt. 

Mehmet Kaplan svär sig fri och säger att han inte har varit eller är medlem i föreningen. Men ändå var han mötesordförande då. Han skulle genom sitt namn och sin politiska position garantera att allt gick rätt till. Den stämda styrelsen anser sig vara under ett försök till fientligt övertagande. Det är inte lätt med svensk byråkrati. Enklare att låta gamla hundar sitta kvar.

Det minsta Mehmet Kaplan kunde ha gjort menar medlemmarna i föreningen hade varit att säga: ni gör fel. En miljon är överflyttad till en stiftelse och resten 300 000 kronor vet ingen var de finns. Och om några dagar kan hela föreningen upplösas. Mot medlemmarnas vilja. Men eftersom Mehmet Kaplan var utomstående anser han att han har gjort allt rätt.

Här har jag tidigare skrivit om Mehmet Kaplan. 

PS. Och Birro har det bra som kan fly landet. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar