söndag 24 juni 2018

Fotboll gäller livet

Jag minns när jag följde med min första långvariga pojkvän på fotbollsmatch i Tyskland. Det var på 60-talet och jag begrep inte känslan av att det var så viktigt med fotbollsmatchen i Braunschweig. Nu gör jag det bättre för fotboll var ett sätt att få utlopp för allt hemskt som hade hänt bara kring 20 år tidigare. Ett sätt att slippa tänka på alla trauman som hade skapats då för tyskarna. 

Fotbollen i VM för Sverige blir allt viktigare känns det som. Särskilt i år när det är valår. Då kan svenska män (och en del kvinnor) koppla loss från vardagen och glömma att landet är under attack. Att vi har det värre än någonsin tidigare i Sverige genom all den invandring vi har fått. Alla invandrare är mer kriminella än svenskar. Det finns statistik på detta, vilket Ann Heberlein (m) framför här. Och författaren Björn Ranelid har en lång krönika i Expressen, där han menar att de kriminella styr Sverige. Det är en otäck bild han målar upp.

Visst är det sant att Sverige har förvandlats. Detta genom att vi ingår i EU och att gränserna inte längre bevakas tillräckligt. Tyvärr är det nödvändigt att misstro alla som vi inte känner. Och rädslan brer ut sig. Att fotboll har blivit så viktigt speglar bara detta och att Jimmy Durmaz gör att Tyskland får frispark i sista minuten på övertid mot Tyskland är bara symptomatiskt. Han är svensk och född i Örebro, men spelar för Olympiakos i Grekland till vardags. Han har assyriskt-syrianskt ursprung och även om han är född här behöver han inte känna sig svensk in i förfädernas rötter. 

Så blir världen alltmer internationell och det är helt rätt. Vi behöver bli detta, vilket vänstern har hävdat i ett århundrade ungefär. Men det betyder inte att vi ska invaderas av människor som aldrig har ingått i vår gemenskap och inte känner som vi gör som är födda här och har bott här i generationer. De som är stolta ättlingar till Gustav Vasa, omkring en kvarts miljon människor. Följande kända är släkt med Gustav Vasa, det är bevisat: Olof Palme, Anna Kinberg Batra, Björn von Sydow, Filippa Reinfeldt, Dag Hammarskiöld, Pehr G Gyllenhammar, Jacob Palmstierna, Eva Hamilton, Peter Hjörne, Magdalena Ribbing, Yrsa Stenius, David Lagercrantz, Ellen Key, Cecilia Torudd, Louise Boije af Gennäs, Max von Sydow, Bo och Johan Widerberg, Magnus Uggla, Anne Sofie von Otter och Povel Ramel.

Jag skulle tro att de vrider sig i sina gravar de som inte längre finns bland oss. Eller? Det som Sverige har stått för i generationer håller på att försvinna och då menar jag inte att sverigedemokraterna skall återta detta. Det är omöjligt. Vi får stå ut med den situation vi har skapat. Vi har tagit hit alla världens problem av någon anledning, för att vi är för övermaga, för stolta över vad vi har skapat tidigare, för naiva gentemot andra kulturer. Det är människor som skapar framtiden också i Sverige och har vi tagit hit alltfler män, som inte begriper hur kvinnor ska behandlas och alltfler från kulturer som är mer barbariska än vi så får vi stå vårt kast. 


Jag visste inte att Jimmy Durmaz var svensk.
Han kunde lika gärna ha varit tysk.
Fotbollsspelare är internationella.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar