fredag 8 juni 2018

Svensk politik har gått i kvav

UPPDATERAT
Gått i kvav? Jo det betyder att svensk politik har försökt att förbli som den har varit under 1900-talet utan att ta hänsyn till att vi är överbefolkade på jorden och att Sverige är visserligen rätt stort till ytan, men kan inte härbärgera en stor befolkning. Och vi kan inte fortsätta med den missionärsinställning vi har haft till andra folk. Vi kan inte rädda världen. Den får faktiskt rädda sig själv. Det är övermaga och helt uppåt väggarna att tro att vi kan fortsätta vara en stormakt i välfärd. 

Vi ser den största omvandlingen av världen som någonsin har förekommit. Vi har som mänsklighet översvämmat jorden och den orangutang som försökte försvara sin skog mot en grävskopa är helt rätt ute, men har inte en chans förstås. Här där jag bor dör ekarna, men miljöfolket tror att bara de är friska klarar de sig. Nej det gör de inte. Det finns redan döda träd i den närmaste skogen. Allt är exempel på hur människan som rovdjur bemäktigar sig naturen. Vi ska fram hur det än går.

Där jag bor byggs det som aldrig förr. Människor flyr staden för att få skärgårdsnatur kring sig, men förstör den i och med att de breder ut sig. De spränger sönder klipporna för att kunna lägga stora hus närmast havet. De kör bort alla småfåglar som lärkor, svalor och näktergalar genom att skövla naturen och ta bort deras möjligheter att föröka sig. 

Men i medierna är det kortsiktigheten som bestämmer agendan och det som diskuteras är hur det ska gå om några månader i riksdagen. Det långsiktiga är satt på undantag. Nu har journalisterna gett sig in i valkampen och publicerar nidbilder på moderatledaren. Han ser ut som en narr. Journalister är miljöpartister och vänstervänner. Jag är inte något av detta, tänker inte rösta i nästa val. Det finns inget att rösta på!

Det som bestämmer hur det ska gå med landet och världen är befolkningen. Inte några makthavare. De befinner sig i en slänggunga av kortsiktiga beslut. En situation de själva har skapat genom att tro att vi fortfarande är en stormakt som på 1600-talet. Vi sprider död och skräck i vårt eget land och inte längre långt borta som i Mörkrets hjärta, en roman av Joseph Conrad, om härjningen av Afrika på 1800-talet. Människor som är vilddjur härskar genom automatvapen och skjutningar, varav omkring tio redan har inträffat denna månad. Jag räknar inte alla skjutningar bara de dödliga och hitintills i juni 2018 har två fallit offer för skjutvapen, en 57-åring på Lidingö och en 26-åring i Barkaby. Vi får se hur det går för den som sköts i morse i Vasastan i Stockholm. 

Denna kalabalik har åstadkommits genom beslut som är helt åt fel håll. Det har pågått sedan 90-talet då min familj råkade illa ut, när flyktingarna från kriget på Balkan, ex-Jugoslavien, skulle tas om hand. Jag slutade på DN med avgångsvederlag, för att rädda min familj när Riksbanken höjde räntorna till 500 procent och vårt byggkreditiv låg på 24 procents ränta. Jag räddade familjen och skrev min första bok Ett sekel av tystnad om den tysthetskultur, som fanns/finns både på högsta politiska nivå och i min egen släkt. Min sambo sedan drygt 30 år fick cancer och dog. Antagligen en följd av den oerhörda stress som statsmakterna utsatte oss för.

Vad vill då politikerna? Ingenting som jag kan se. Annat än att skaffa sig själva makt och fördelar. De är beredda till kortsiktiga beslut som skakar rättsstaten. Det senaste var att 9 000 män utan rätt att vara i landet får chansen igen att stanna här. För dessa har bråkat så mycket och kostat så mycket redan. Vi andra tiger still för att inte drabbas av bannbulla i form av förtal av folkgrupp. 
12:26
Ja mannen som sköts i en lägenhet i Vasastan är död. Tre mord genom skjutning på en vecka. Vila i frid alla mordoffer!


Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar