lördag 16 juni 2018

Björn Söder (sd) gjorde bort sig

UPPDATERAT
Han påstår i ett ordskifte med Annie Lööf (c) att samer och judar inte är svenskar. De är särskilda folkgrupper och har därför en särställning i Sverige. Jovisst är man svensk om man är svensk medborgare. Att en del är särskilda folkgrupper är också rätt. Sedan är det en annan sak att det går att ha två medborgarskap numera, vilket socialdemokratiske Göran Perssons regering införde. Så de som kommer utifrån kan vara både ryssar och svenskar på en gång. Eller medborgare i Azerbajdzjan och svenskar. 

Problemet har varit och är att de afghaner som har kommit hit har hävdat genom deras ledare Fatemeh eller Fatima heter hon också Khavari (Khawari) att ingen har mer rätt till Sverige än vad de har. Där går missuppfattningen åt andra hållet. För alla jordens medborgare har inte rätt till landet Sverige automatiskt. Det fungerade förr i tiden före första världskriget när jorden ännu inte var överbefolkad och det inte gick att ta sig fram lika fort som i dag. Då behövdes inte pass i Europa. Och då var folken olika och särskilda genom geografin i världen. Men numera är det självklart att alla som kan försöker ta sig till Sverige för här har vi byggt upp en välfärd, som alla har rätt till.

Frågan är dock vad det vänsteraktivistiska amerikanska glassföretagets chef hos Ben och Jerry för Norden och Khavari (Khawari) har gemensamt förutom att de bor tillsammans på Söder i Stockholm. Ingenting är längre svart och vitt i det här landet utan mer smått och grått samt smårutigt. Glassföretaget engagerade sig på afghanernas sida när det gällde det beslut som togs i riksdagen den 7 juni att 9 000 afghaner som inte hade rätt att vara här skulle få stanna i landet. Ett amerikanskt företag som lägger sig i vad riksdagen i Sverige ska besluta. Mycket ska man höra innan öronen trillar av. 

Här nedan inlägget på facebook alldeles nyss från Björn Söder om saken:


9:46
Så blev det dödstyst i medierna för samerna själva säger att de inte är svenskar. Det är därför de har ett eget sameting och därför som FN värnar om ursprungsbefolkningar. Och det är så att sådana befolkningar ska särbehandlas och betraktas som ett eget folk. Så i sak har Björn Söder rätt. I internationell rätt är det så att olika folk ska behandlas olika. 
10:28
TV4 hade som första nyhet i morse vid åtta att bikupor stjäls. Så ser nyhetsvärderingen ut när det har visat sig att i sak hade Björn Söder rätt. Het potatis! Problemet med sverigedemokraterna är att de är så aggressiva. Ett riktigt killparti. Men nu i valårstider har även de på andra kanten blivit sådana. Aggressiva. Ska bli skönt när valet är över.
17.6.2018
Jo så har Björn Söder (sd) blivit polisanmäld för hets mot folkgrupp. Det tycker Anders Lundin från Degerfors att uttalandet är. Personligen tycker jag att de missbrukar ordet "svensk" eftersom de inte säger vad det betyder. Judar är också en av Sveriges erkända nationella minoritetsgrupper.  I Sverige räknas samer, judar, romer, sverigefinnar och tornedalingar som nationella minoriteter. Enligt FN:s definition är samerna dessutom urfolk. De nationella minoritetsspråken är samiska, jiddisch, romani chib, finska och meänkieli. Länsstyrelsen i Stockholm ska skydda minoriteterna, utom samerna som har eget ting och är en ursprungsbefolkning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar