tisdag 12 juni 2018

Inget golfspel mellan Trump och Kim Jong Un

UPPDATERAT
Enligt Die Tagespresse i Österrike så blir det ingen golf när Trump och Kim Jong Un träffas för Trump är en känd dålig förlorare och diktatorn i Nordkorea är berömd för att gå en 18-hålsbana på sju slag. Det är naturligtvis ett skämt för denna webbsida är en satirisk sådan. Daily Mail däremot skriver att detta är ett historiskt handslag mellan dessa män. Och naturligtvis passade president Trump på att klappa lätt med sin andra hand på diktator Kim Jong Uns arm. Han brukar hälsa så. Eller mycket länge, vilket han gjorde nu också medan han pratade. Det är bevisat att fysisk beröring gör att människor kommer närmare varandra eller att Trump genom detta får ett övertag. Utan att diktatorn från Nordkorea ens behöver veta om det. 

Ja vad ska man säga? Visst är det väl bra att de båda träffas efter att ha hotat varandra med bomber och granater, som kapten Haddock skulle uttrycka det. Världen ser ut så där och kan explodera i ett nytt tredje världskrig eftersom mänskligheten inte har kommit längre än så. Många är de som ber för att vi ska kunna gå vidare till något bättre, men frågan är om vi som står för civilisationen ska kunna få ett övertag också i framtiden. Med tanke på vad som har hänt de senaste hundra åren - då 1918 fick världen till slut fred efter det skoningslösa massmördandet under första världskriget - kan man inte vara så optimistisk. För vi vet ju alla att det krävdes ett hett krig till för att sedan gå över till det kalla tillstånd, där vi nu befinner oss.
10:34
President Trump framträder just nu på en presskonferens och prisar Nordkorea och dess ledare. Både Nord- och Sydkorea ska nu bli fritt från kärnvapen. Det är bara det att Sydkorea har aldrig haft några. Bedömare menar att det är Kim Jong Un som har tagit största poängen här i deras möte. Vad det betyder för framtiden lär visa sig. 

Så här ser det ut när en människa får ett litet övertag
över en annan. Trump har vetat det länge.
Faksimil från Daily Mail. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar