måndag 16 juli 2018

Rumänsk bordellmamma utvisas

Bordellmamman i Göteborg och Malmö som tog hit rumänska flickor och omsatte miljoner på några månader har nu dömts till fängelse och utvisning. Verksamheten startade i höstas och pågick till mars i år. Den 34-åriga kvinnan hade lyckats få hit 16 prostituerade och de jobbade i fem vanliga lägenheter, som hyrdes i andra hand under kortare tid. Hon får nu fängelse i ett år och tio månader samt utvisas ur landet på fem år. 

I London stängs ungefär en bordell i veckan där det jobbar mest rumänska flickor. Det är ett EU-problem i England och kommer väl att upphöra när landet lämnar EU. I London är det organiserad brottslighet. Kriminella tjänar mycket pengar på detta. Den 34-åriga kvinnan i Sverige har påstått att hon och de andra kvinnorna gjorde detta tillsammans. Och att hon inte var bordellmamma. Men sanningen brukar vara att detta ingår i annan kriminell verksamhet.

Omkring 23 miljarder per år omsätts i denna moderna slavhandel med sexuella ändamål i Europa. Det har blivit en trend i Sverige att anlita Airbnb och andra uthyrningsverksamheter för bordellverksamhet. Vid kortare uthyrning kan hyresgästen få in en bordell i sin lägenhet. Männen som står bakom detta finns inte i landet utan håvar in pengarna i sitt eget hemland. I Rumänien är det inte tillåtet att sälja sex. 
I Europa är det inte tillåtet att driva bordeller
i de flesta länder. Ljusblått på kartan.
De mörkblå länderna tillåter bordeller.
Faksimil från Sveriges Radio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar