onsdag 11 juli 2018

Varningar och hot från Turkiet

Alla som erkänner folkmordet på armenier för drygt hundra år sedan hotas och varnas av Turkiet. Nu är det Sveriges tur. Regeringen Löfven vågar inte erkänna detta folkmord för att de hotas av Erdogan. Detsamma har Tyskland råkat ut för tidigare när Förbundsdagen röstade ja till att erkänna detta folkmord på kristna år 2016. Den svenska riksdagen röstade ja till detta redan 2010, men som sagt regeringen vågar inte erkänna folkmordet. Det är mycket känsligt fast det ägde rum 1915 och framåt och Turkiet menar att de turkar som är assimilerade i andra länder och erkänner detta folkmord har "orent blod". 

Turkiet som var västerländskt en gång i tiden är nu istället islamskt. Landet har länge velat bli med i EU, men det finns inte en chans att Turkiet passar in i Europa. Politiker i andra länder är "förrädare" om de har turkiskt ursprung och går emot Turkiet. En gång turk alltid turk. Kvinnans roll i Turkiet är som mor och hon ska ha minst tre barn har Erdogan sagt tidigare. Att förespråka abort är också förräderi i Turkiet.

President Erdogan vill återupprätta det Ottomanska (Osmanska) riket, som gick under 1923. Där ingick bland annat Grekland, Serbien och Rumänien. Turkiet passar in i EU när helvetet fryser till is, skrev jag här år 2016. Här finns mer om folkmordet på de kristna. Det osmanska riket tömdes på sin kristna befolkning skriver Levande historia. Detta folkmord har likheter med Förintelsen och upprepas i dagens Irak och i Syrien
Faksimil från SO-rummet


Folkmordet på en och en halv miljon kristna i Armenien. 
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar