torsdag 14 januari 2021

SVT granskar brukarimporten i assistansbolag

 Väldigt bra att SVT har gjort den här granskningen, som handlar om de familjer som tas hit för att sedan få stanna, för de har kontakt med ett bolag som erbjuder assistans och får stanna här därför att de har behov av assistans. Det här har pågått länge och uppmärksammades redan kring 2011 av bland andra mig själv. Här kan ni läsa. Men kvarnarna i statliga system mal långsamt och det är ju så synd om dessa, som inte kan klara sig själva utan behöver assistans med allt. Men när statliga SVT till slut granskar är det något som har hänt. De är också beroende av skattemedel numera. 

Finns det bidrag så kan det fuskas. Så ser mänskligheten ut. Inga änglar där ute utan krasst ekonomiskt tänkande och girighet. Det har länge sagts att vi inte kan importera alla i världen som är i behov av bättre ekonomi, fast det slår inte igenom, för regeringen vill ha en lag som gör att alla får stanna som kan lyckas ta sig hit. Eller som har ömmande skäl, väldigt luddigt begrepp. Det tycker också Migrationsverket. Regeringen tänker krasst att nu har de lyckats att satsa på de här ungdomarna från Afghanistan och då ska de också bidra till välfärden. Inte utvisas. 

Anna Dahlberg på Expressen skrev om brukarimporten i höstas. Man kan genast sluta importera arbetskraft till dessa assistansbolag från tredje världen. Det finns arbetskraft i landet. Assistansbolag som blir påkomna med fusk kan överklaga beslut om detta och därmed fortsätta sig fuskande medan överklagandet drar ut på tiden. Horribelt! Men som sagt det finns resurser när skatterna går till fusk. Guldkantade ersättningar och rika familjer blir följden. Något som inte kan komma de som är födda här till del. Det går nämligen att kolla vilka sjukdomar alla har sedan barnsben på inhemska födda. Inte så lätt med utifrån kommande. 


Änglarna sades förr i tiden beskydda barnen, men numera finns det statlig hjälp att få och då fuskas det. Naturligtvis. Detta har pågått under många år och tar aldrig slut. Girigheten bestämmer. Och brottsligheten sprider sig som maffia i landet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar