söndag 31 januari 2021

Temperaturen bara ned till minus 12

 Det är en total bluff att vi inte ska få några fler vintrar eller att havet ska översvämma oss. Nu i dag är temperaturen där jag bor minus 12 grader tre mil rakt österut om Stockholm. Det är inte det värsta vi har haft utan det låg på minus 18, men det hoppas jag vi slipper. Jag har bott här i snart 34 år och vintrarna och somrarna har varit som vi har förväntat oss. Den värsta vintern 2012-2013 varade i fem månader. Snön smälte i april det året, men bara för tre år sedan var det också väldigt kallt och snön kom i november och det fortsatte snöa in i mars månad. 

Men sådana normala omständigheter rapporteras aldrig. För nu är det meteorologer, övertygade om klimatförändringar, som sköter det hela. Och de kan alltid hitta stöd för sin övertygelse genom att säga att isen har smält vid polerna sedan 1990-talet med en yta omfattande hela Storbritannien. Jaha. Det var väl tur det så att vi inte får tillbaka lilla istiden, som fanns på 1800-talet och som gjorde att Sverige gick igenom en svältperiod och att bönderna gav upp och emigrerade till det nya landet Amerika. Och tänk att havet inte svämmar över ens när hela Storbritanniens yta med hundra meter is har smält vid polerna. Kan bero på att haven är större, vidare och djupare än vad meteorologerna kan föreställa sig. Jorden är en vattenplanet och detta gör att livet finns. 


Den här bilden är inte nytagen utan från 19 mars 2013. Som ni ser ligger snön meterdjup och det var först i april det året som den smälte. Fem månader lång blev vintern det året. Vill vi inte ha tillbaka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar