torsdag 11 februari 2021

Massiva propagandan får svenska folket att frysa

 Politikerna är skyldiga till att vi numera bygger för medelhavsklimat och inte bryr oss om kylan längre. Här på Värmdö är alla rörmokare uppbokade till sommaren, för ingen hade räknat med att det skulle bli så kallt denna vinter. Den massiva propagandan från politiker och experter, som har talat om att vi ska få medelhavsklimat, har gjort att människor inte längre har kunskaper, som är tillförlitliga i denna fimbulvinter när temperaturen nu har legat på minusgrader under veckor. 

Meteorologen i morse på SVT skulle visa snötäcket, men hade olika lila färger på det, så det knappt gick att urskilja vilka som hade drabbats av en meter och vilka som hade en halv meter i landet. Och han verkade skämmas över att det fanns så mycket snö överallt. Mer snö i Småland och på Öland än vid Riksgränsen längst upp i norr. Annars brukar det vara glada tillrop om att snön ska försvinna för gott från landet. Men kylan då? Den pratar ingen om, för det ska inte vara kallt i landet. Snö är bara bra för den isolerar, men när det blir iskallt utan snö är vi illa ute. 

Jag skäms ibland över att jag är lika dum som alla andra. Har hoppats på att vintrarna ska ta slut, fast jag vet att de inte gör det. Jag har eldat i tre spisar nu för att få drägligt varmt i huset, mycket jobb är det. Och ändå har avloppet frusit under huset. Jag har en toa som fungerar (tack och lov) men får diska i balja som man gjorde förr i tiden, för som sagt det är fruset överallt. Hur mycket lär plusgraderna så småningom visa. Kallvatten finns inomhus. Fortfarande. I sommar hoppas jag att en son tar över ansvaret för huset. För nu är orken på upphällningen. 

Men inte bryr sig regeringen om sånt. Ministrarna har obegränsade tillgångar själva i sina privatliv och vi som har byggt egna hus får skylla oss själva. Vi ska bo i hyrda ettor på sin höjd när vi är 70plus och lita till staten, som ska ta hand om oss. Men jag vill inte flytta! Varför ska jag behöva göra det? Och jag tycker om att ta hand om fastigheten, som har varit vår i många år. Mina förfäder bodde som jag nu gör. Jag får stå ut. Vi får se om jag till slut får nytta av försäkringen jag alltid har haft för huset, om rören har frusit sönder och måste fixas eller inte. Kanske blir det pool under huset när plusgraderna till slut visar sig.

Regeringen och experterna vet inte vad de pratar om, som vanligt. Värre numera eftersom de lever i en helt annan värld än vad många medborgare gör. Numera sitter sådana som energiminister Anders Ygeman (s) och slingrar sig i SVT när elbristen är ett faktum. Jo jag har också elelement. Och till sist i SVT i morse så debatterade sd och centern om energitillgången på el. Det är brist nu i landet på den varan. Centern kunde inte annat än hoppa på sd till slut. Sd framstod i den debatten som det sakliga partiet, som inte vill lita till hundra procent på fossilfri el utan ha en mix av olika energislag. 


Kartan är från SMHI från i dag. Ingen hade räknat med dessa köldgrader för vi skulle slippa minusgrader. Och klara oss med energi som inte är beroende av olja och kol. Den sortens el får vi nu importera eller låta Karlshamnsverket stå för. Med hjälp av olja.1 kommentar:

  1. Varmare klimat?
    Ja kortsiktigt kan det nog stämma men den stora faran är att isen vid nordpolen smälter och det medför att Golfströmmen kommer att avta. Värmen från den minskar och vi kommer att få det kallare, kanske en ny istid. Men till dess blir det varmare och det innebär mer nederbörd. Naturen kommer i obalans och det blir missväxt.

    SvaraRadera