söndag 14 februari 2021

Peter Eriksson (mp) tycker miljöpartiet har fel politik

 Peter Eriksson talade ut i Min sanning i går i SVT och menade att miljöpartiet fler än en gång har gått för långt i sina löften till väljarna. Det handlade om när Åsa Romsom och Gustav Fridolin sade att aldrig försämra möjligheterna för flyktingar att ta sig till Sverige eller att Vattenfalls kol skulle få förbli i marken i Tyskland. Så sade de i valrörelsen 2014. 

Peter Eriksson avgick förra året som biståndsminister efter att ha varit med i politiken under nästan 30 år. Det var omöjligt att inte stoppa den ohejdade invandringen till Sverige och Åsa Romson fick ändra sig redan 2015, när vi tog emot omkring 163 000 asylsökande. Och lagstiftningen var på Tysklands sida när det gällde brunkolet, berättar han. Delstaterna hade helt enkelt tagit över gruvorna ifall Vattenfall hade stoppat utvinningen. 

Peter Eriksson menar också att man inte kan kräva av människor som är beroende av bil och bor på landet att de ska leva som ungdomar i städerna. Att äta kött och jaga är en del av livet där, som inte vegetarianer i städer begriper. Dessutom kunde Göran Persson ha bildat regering med kristdemokraterna i början av 2000-talet för han var så konservativ, menar Peter Eriksson. 

Vad är nu syftet med denna intervju? Ska Peter Eriksson försöka få miljöpartiet att ändra inriktning så att de inte åker ur riksdagen nästa år när det är val? Troligen är det så. Märta Stenevi som nyligen blev vald till språkrör fortsätter på den gamla inslagna linjen och ska nu lägga fram ett förslag om att flyktingar ska få stanna av "humanitära skäl". De kommer inte att prata med liberalerna utan försöka köra över dem. Detta betyder att människor som har hållit sig kvar här tillräckligt länge också ska få stanna i Sverige. Antalet utrikes födda är över 2 miljoner i Sverige. 

Här skrev jag om Åsa Romson när hon började gråta nästan på presskonferensen då 2015, men inte över flyktingarna, utan över sina kommunalråd, för de orkade inte längre. Så därför måste hon backa på flyktingpolitiken. 

Så här såg det ut 2015 när asylsökande köade vid Hyllie station i Malmö för att komma in i Sverige från Danmark. Sverige vad vidöppet för de som kom från andra länder, särskilt från Mellanöstern och Nordafrika. 

1 kommentar:

  1. Är det inte ikväll han skall tala ut ? Fusk att titta i förväg !
    Men det är många repriser av de där samtalen ...

    SvaraRadera