tisdag 23 februari 2021

Svenskar med svenska föräldrar står inte längre för merparten av brotten

 UPPDATERAT

Patrik Engellau har i en rapport framställt brottsligheten i Sverige. Det handlar om brottsligheten i ett invandringsperspektiv under 30 år. Fram till år 2017. Han för i bevis att brottsligheten har tagits över av de som har invandrat eller de som reser hit. 

Han säger: "Om brottslighet är ett problem i vissa grupper av utrikes födda så försvinner inte problemen om man inte belyser dem och talar öppet om dem. En korrekt bild av problemens omfattning och utveckling torde istället vara den bästa grunden för att analyser förhållandena och förbättra för alla invånares förutsättningar att fungera väl i Sverige, oavsett etnisk härkomst."

Dessa problem har naturligtvis blivit ännu större under de tre senaste åren, som inte är belysta i rapporten. Möjligen har pandemin inskränkt en smula, men brottslingar är smarta och hittar nya vägar för att begå brott. Det är naturligtvis inte bra att vi har fått ett så uppdelat samhälle. Senast i natt sköts en man i Västerås. Han fördes till sjukhus med livshotande skador, men är nu stabil enligt senaste rapporten. I dessa pandemitider behöver vi inte den sortens brottslighet, som också tär på våra sjukhusresurser. Skjutningarna i Sverige ligger på nästan en om dagen enligt senaste statistik från 2020. 

Personligen har jag inte upplevt att någon blivit skjuten till döds som jag kände, men känner till fallet i närheten där en kvinna blev det av sin pojkvän. Det hände i Gustavsberg i januari i år. I det fallet hade bägge två utländska rötter. Gärningsmannen var en multikriminell och heter Ali Ayoub. Han är från Stockholm och 24 år gammal. 

Tidigare har jag under flera år räknat morden i Sverige, men har gett upp sedan ingen har reagerat på dessa siffror, som var högre än vad Brå uppgav. Inte heller justitieminister Morgan Johansson (s) gjorde det. Jag skickade ett brev om detta till ministern våren 2019, men har fortfarande inte fått något svar på det brevet. Statistiken över dödligt våld gällande 2020 från Brå kommer den 30 mars i år. 

Ända in på 2000-talet så var det svenskar födda av svenska föräldar som begick de flesta brotten, men detta gäller inte längre. Vi har 2 miljoner invandrare i Sverige och en del av dessa plus andra utifrån kommande har nu tagit över brottsligheten i landet. 

12.6.2021

Nu åtalas Ali Ayoub, som "råkade" skjuta sin flickvän i huvudet i januari i år i Gustavsberg. Hon dog och han åtalas nu för hennes död. Han trodde vapnet var oladdat, säger han. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar