torsdag 4 februari 2021

Tre ungdomar anhållna för mord och mordbrand i Nässjö

UPPDATERAT

En äldre kvinna blev utsatt för trakasserier och ringde polisen, som kom och pratade med henne på eftermiddagen innan hennes hus blev nedbränt senare under måndagen. Hon omkom i branden i Anneberg i Nässjö. Tre ungdomar är anhållna för mord och grov mordbrand medan en fjärde inte är det för denne är under 15 år. 

Detta är det nya Sverige där ungdomar tycker sig kunna bränna inne en äldre kvinna i hennes hus. Det var bara "tur" att hon ändå ringde polisen och att de pratade med henne innan hon dog. Det gjorde att hon kunde peka ut förövarna. De slog sönder hennes fönsterrutor och utsatte henne för ofredande innan de tände eld på huset. Vittnen såg dessa personer också innan branden bröt ut. De ska ha befunnits sig i eller intill huset. En tändare sågs också. De sågs springa därifrån. 

10:18

Två av ungdomarna är redan släppta och på fri fot. Den tredje ska förhöras under dagen och sedan tar åklagaren beslutet att häkta eller inte. Se uppdatering från åklagare nedan. 

18:04

Den tredje ungdomen, som är 16 år, begärs nu häktad för att inte kunna försvåra utredningen, enligt åklagare. Se bilden nedan. Häktningsförhandlingen sker i morgon fredag klockan 10. 

5.2.2021

Den 16-årige misstänkte häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mordbrand och mord. Straffet för mordbrand är mellan 2-8 år. Straffet för mord är högre mellan 10-18 år, men en ungdom kan dömas till ungdomsvård istället för fängelse. Borde dock vara uteslutet i det här fallet. Det här lär vara de tre ungdomar som sitter anhållna för mord och grov mordbrand. De trakasserade den äldre kvinnan innan de brände ned hennes hus och hon brann inne. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar