måndag 1 februari 2021

Jo vi kommer alla att bli grisar

 Precis som vanligt kommer vi alla att bli grisar, som vi var under andra världskriget (nassar?), ifall vi får en borgerlig regering. Visst är det underbart att vi människor inte kan tänka själva utan ständigt går i ledband efter än den ena och än den andra. Jag blir så trött. 

Vi har försvarsminister Peter Hultqvist som skrev en krönika i Dalademokraten och menade att vi skulle få marscherande galningar à la USA och att demokratin var hotad genom att de borgerliga nu vill kanske prata med sd. Sverigedemokraterna är nämligen grisar. Jaha. Och så statsminister Stefan Löfven, som menar att hotet mot demokratin finns också i vårt land precis som i USA. Vilket valår vi kommer att få om nu inte liberalerna gör allvar av hotet om att lämna JAS. Flygplanet? Nej överenskommelsen. 

Vi har justitieminister Morgan Johansson, som aldrig har varit riktigt klok enligt min åsikt. Han säger att moderatledaren "vill gripa makten". Jaha? Genom militärkupp då som i Myanmar? Partisekreteraren hos (s) Lena Rådström är orolig över att moderaterna är på väg bort från demokratin. 

Så här skriver PM Nilsson om detta: 

"Man kan beskriva och förstå s-kampanjen som ett cyniskt spel för att försena Liberalernas avhopp från Januariöverenskommelsen. Att S inte menar allvar begriper ju alla. S-regeringen bjuder in SD att sitta med i Försvarsberedningen, i energisamtalen, i migrationskommittén och i de återkommande partiledaröverläggningarna om coronakrisen. Om S på allvar hade betraktat partiet som ett hot mot demokratin har regeringen makten att utesluta SD från alla kvalificerade sammanhang. Men det gör man inte, tvärtom involverar man SD mer nu än tidigare. SD får också, till skillnad från Vpk under kalla kriget, sitta med i alla riksdagsutskott och har representanter i alla organ som tillsätts av riksdagen."


Förtala inte grisar. De är underbara och intelligenta djur och dessutom smakar de gott. De ger sina liv åt oss varje jul. Tack ska ni ha härliga grisar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar