måndag 1 augusti 2022

Att beviljas medborgarskap som mördare

 Tänk dig ett land där någon mördar och sedan flyr till sitt hemland, för denne är inte medborgare i landet där mordet skedde. Tänk att denne då får medborgarskap i landet när han är på flykt undan rättvisan. Nä finns det sådana länder, som inte bryr sig om att de delar ut medborgarskap till kriminella? Inte gör det? Och mördare vill väl inget land ta hand om. 

Jo det finns ett sådant land i verkligheten, där ingenting hänger ihop med någons leverne, utan att det är så synd om just den folksorten. Så alla sorter är välkomna. Det behövs vara lite sammanhängande boende under en viss tid så går det bra. Det landet tar hand om varenda en av dessa mördare och ger dem dessutom medborgarskap så att de aldrig känner sig uteslutna. Vilket fint land! Dessutom så fanns det icke medborgare som jobbade med att bevilja medborgarskapen. 

Kanske är det bra att samla mördare och kriminella i ett enda land så det kan uteslutas ur gemenskapen med andra bättre länder i världen. Det skulle kunna bli som Alcatraz, avspärrat från världen och omöjligt att rymma ifrån. 

Så fint och bra det skulle bli i resten av världen då. Men tyvärr skulle det väl protesteras våldsamt ifall något land försökte genomföra detta, för det finns alltid normala människor i alla länder. Men en liten bit av något land kunde väl få husera dessa kriminella? Nej det har Storbritannien försökt och det gick inte. Det fungerade på 1800-talet att skicka fångar till Australien när fängelserna i landet var överfulla, men nu har inga länder så bra fångvård som behövs. Men Danmark vill ändå skicka fångar till Kosovo. I Sverige kostar en fånge kring 3 000 kronor per dygn. Så det är dyrt!

Det jag talar om gäller naturligtvis Sverige. För den här 16-åringen som mördade Fredrik Andersson fick svenskt medborgarskap när han befann sig i Armenien, där han hade medborgarskap och dit han hade flytt undan rättvisan. Hade det inte varit bättre att lämna honom där? 

Från början var det en 18-åring som var misstänkt på mordet och som greps i april. Han är nu häktad för medhjälp till mordet medan 16-åringen var den som höll i vapnet som dödade Fredrik Andersson. Han var ordningsvakt på gymmet och försökte förhindra att ett mord skedde, men blev själv offer. Det egentliga tilltänkta offret var någon från MC-klubben Bandidos. Fredrik Andersson ville inte ha skottlossning utan ingrep. Straffet lär bli lågt för 16-åringen.

Här skrev jag tidigare om mordet på Fredrik Andersson. 


1 kommentar:

  1. "Men en liten bit av något land kunde väl få husera dessa kriminella? Nej det har Storbritannien försökt och det gick inte. Det fungerade på 1800-talet att skicka fångar till Australien när fängelserna i landet var överfulla, men nu har inga länder så bra fångvård som behövs."

    Britterna skickade alltså de dömda, inte till vilket land som helst, utan till sin
    egen koloni, som de tagit över från urbefolkningen ...

    SvaraRadera