fredag 7 juli 2023

Varför ska kvinnor vara underställda män i Sverige?

 Tänk att sagoboken Tusen och en natt fortfarande bestämmer här på jorden och inte bara i Österlandet utan här i Väst också, invaderande Europa som aldrig förr. Tusen och en natt handlar om Scheherazade, som skulle tillbringa natten med den persiske kungen, som hade den otrevliga vanan att avrätta kvinnor efter ett dygns umgänge. Men Scheherazade är en klok kvinna och dessutom en sagoberätterska av rang, så hon slipper bli avrättad, för det hon berättar får aldrig något slut när dagen gryr och på så vis klarar hon sig helskinnad ända tills den persiske kungen ger upp och begriper att han inte kan hålla på och avrätta kvinnor. 

Den här sagoboken kan spåras tillbaka till 800-talet således efter att Muhammed hade haft sina uppenbarelser direkt från Allah. Det kan tänkas att behovet av dessa sagor var stort. Kvinnor är fortfarande underställda männen i Österlandet i de 57 länder där islam råder. Det är männens sätt att hålla kvinnor kort. Fast männen påstår att de skyddar kvinnorna genom att de får klä sig i heltäckande. Att mentaliteten helt enkelt är annorlunda hos män som är uppfostrade till att se kvinnor som underordnade. 

Islam säger att kvinnor är omyndiga och ska försörjas av männen. Kvinnans roll är att vara hustru och mor till mannens barn. Mannen har också rätt att tukta sin hustru och hålla sig borta från henne om hon inte lyder. Inte dela säng med henne. Eller handgripligen tillrättavisa henne (Sura 4:34). Ja så har döttrar bara halv arvsrätt för det är sönerna som behöver pengarna. De har större ekonomiskt ansvar. 

Islam är något som eventuellt behövdes då på 600-talet, men inte längre i vår värld. Vi har inte lagar och religion sammanblandade och svenska kyrkan skildes från staten år 2000. Kvinnor har samma rätt som män att ha arbete och försörja sig och bestämma över hur många barn hon vill föda. Och döttrar har arvsrätt på samma sätt som söner har det. Inte heller får någon man slå sin hustru i Sverige.

Men i Sverige är också mer än varannan utrikes född kvinna i 66 kommuner icke självförsörjande. Här i Sverige finns dock välfärd så denna kvinna kan försörjas av andra som betalar skatt. Det finns bidrag från första dagen hon befinner sig i Sverige så att kvinnan kan stanna hemma och föda barn. Kring en halv miljon barn i Sverige har utländsk bakgrund. Det är kring 24 procent av barnen i Sverige. 

Här kan i höra vad Ivar Arpi sade i SVT:s Aktuellt häromdagen om det ska vara tillåtet i Sverige att bränna en koran. Det som har upprört muslimer överallt. Och Adam Cwejman har förstått vad det handlar om. Att stå upp för det fria ordet eller inte. Och här vad Ilan Sadé tycker att statsministern borde säga om denna medlem i Nato som har tagit Sverige som gisslan. 

De här båda flickorna är glada och lyckliga över att vara fullt påklädda när de badar i Malmö. 

SCB:s statistik över invandringen uppdelat på kön plus födelseland i Sverige eller utanför landet. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar