tisdag 25 juli 2023

Värmen är människans fel

Jodå det är vårt fel att det är så varmt på jorden, för aldrig tidigare har något klimat ändrats så fort utan människor på jorden. Jaså? Hur kunde då istiden bli till? Det är inte så länge sedan - bara 10 000 år sedan den tog slut - och hur kunde då isen börja smälta? Det fanns inte så många människor här då. Och hur börjar det brinna på Rhodos? Den frågan får aldrig något svar i nyheterna. Men där är det troligt att det är människor som tänder på, för man får inte hugga ned ens ett träd på ön utan att få böter. 

Propagandan är stenhård när det gäller att skylla allt på oss människor. Och naturligtvis är det vi alla syndfulla människor som måste bättra oss. Vi behöver inga präster längre som predikar om helvetet från predikstolarna, såsom det var när jag var barn. För nu har vi massmedier som varje dag slår oss i huvudet med våra synder. 

Och räcker inte det så har vi andra religioner som är på oss för att vi har alldeles för mycket yttrandefrihet i landet. Det ska regeringen ordna så att bränningar av heliga böcker upphör. I muslimska länder tror man att här är det också diktatur så det är bara att upphöra med all yttrandefrihet. Att låta regeringen utge en bulla eller en fatwa och säga att nu får det vara nog. Vi kan inte ha det så här i Sverige och ska införa dödsstraff för bränning av heliga böcker. 

Jo jag raljerar för något annat är omöjligt i dessa tider då ingenting längre ska gälla. I denna posthumanistiska tid. Men jag vill inte gå så långt att jag talar om landsförrädare som Björn Ranelid gjorde förra året. För si de vet inte vad de gör kan man säga med Jesus som förlät människorna som korsfäste honom och också bad "Fader, förlåt dem, ty de veta icke vad de göra" (Lukas 23:34). 

Muhammed däremot ville ha krig mot de otrogna och vilka är då det? Jo det är vi som bor här i Sverige och i resten av Västvärlden. Och ingenting har hänt med dessa uttalanden sedan 600-talet för orden kommer direkt från Allah. Och vem är då det? Jo denne är en utomjording, som befinner sig utanför sin skapelse utanför rummet och tiden och utanför himlarna. Men den som inte faller på knä fem gånger om dagen för denne icke mänskliga varelse ska inte få leva. 

Någon gång borde nog människor gå vidare från tron att vi kan ändra klimatet, vilket är att upphöja oss till vädergudar och från tron på att någon utomjording är den som ska ordna till allt. Bägge dessa trosläror vidhäftas med en stor portion av vidskepelse, som behöver daglig propaganda för att få någon tilltro. För att inte tala om tron på att bara vi har tillräckligt många våtmarker så räddar vi mänskligheten. 

PS. Nu sade vädrets verkliga makter ifrån för en blixt kom så jag nästan ramlade av stolen. Blixt och knall på samma gång. Det såg ut som om blixten var på golvet inne i huset. Jag trodde elementet vid fönstret hade träffats och att väggen skulle rasa. Smällen var öronbedövande och kom utan någon förvarning. Men datorn är kvar, inte utslagen. Det är lugnt. Väggen är kvar. Och det är 16 grader varmt. Det får vi tacka för. Och hällregnet. Vid pass 13:30. Regnet gav drygt 30 mm. DS.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar