tisdag 11 juli 2023

Klart för Sverige med Nato

 Jaha så vände Erdogan på en femöring (fast den inte finns längre) och godkände Sveriges ansökan till Nato bara han fick ett löfte från EU att dörren ska öppnas på glänt mot Turkiet för en ansökan om medlemskap även där. Europeiska rådets ordförande Charles Michel meddelade att "djupare samarbeten ska utforskas". Betyder intet och är av noll värde, men då kunde Erdogan ändra sig utan att tappa ansiktet inför sina medborgare. 

Så står vi där som förra statsministern initierade som snart ratificerade medlemmar i Nato om inte Turkiet ändrar sig igen, det vet man aldrig, och henne var det som SVT hade valt att intervjua under morgonen. Fast även nuvarande statsministern Ulf Kristersson fick säga sitt lite senare. Det här kan vara upptakten till än värre förhållande till Ryssland eller också motsatsen.

Under större delen av mitt liv har jag haft svenska styrkor inpå knuten när det var övningar i skogarna med kulspruteknatter och militärfordon på vägarna för skärgården var senast invaderad av Ryssland för 300 år sedan. Det fanns spärrar kvar på vägarna från andra världskriget när jag var liten. Vi får se hur det blir nu. Men Östersjön blir ett innanhav för Nato och det ska väl bli tryggare?

PS. Talibaner är verkligen självdestruktiva och ska stoppa all verksamhet i Afghanistan från Sveriges sida. De har bidrag från Sverige och hjälp från olika svenska organisationer i landet. De vill inte ha våra smutsiga kristna pengar tydligen. Det är väl utmärkt inte mig emot. DS. 

En liten del av innanhavet för Nato, som Östersjön blir. Är vi tryggare nu eller har kriget kommit närmare? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar