lördag 15 juli 2023

Att buga för muslimer

UPPDATERAT

Jo men det är klart att utrikesminister Tobias Billström ska buga så mycket det går för den islamska konferensorganisationen (IKO) som består av 57 muslimska länder, som är ganska skurkaktiga. Vi vill inte bli överfallna i Sverige av nya galningar, som tror att det är krig mellan muslimer och kristna. Nu gäller det är vara kloka som ormar men menlösa som duvor (Matteus 10:16). Det är det rätta förhållningssättet. Som får bland vargar så ska man vara på sin vakt. Man behöver dock inte bepansra sig utan ska naturligtvis använda ordet för att tala med denna organisation. 

IKO har skapats bland annat för att lösa konflikter mellan muslimska länder. Och vi i Sverige vill inte komma i större konflikt än nu med dessa länder som kollektiv. Denna organisation har redan klagat på Sverige och menar att islamofobiska handlingar har uppstått i landet. Att bränna koranen är en "kränkande respektlös handling och en tydlig provokation" enligt denna organisation. Så det är klart att utrikesministern är klok som knäböjer inför deras argument. 

Spänningen i världen mellan kristna och muslimer behöver inte bli större. Och att bränna toran och en bibel som ska ske idag utanför Israels ambassad är väl ännu ett sätt att visa att Sverige har yttrandefrihet. Precis som att muslimer får protestera mot Sverige på våra gator och torg. För övrigt tycker jag att alla människor borde skaffa sig en egen privat religion och inte följa i fotspåren på religiösa ledare. Vare sig kristna eller muslimska sådana.

Men tyvärr så är ofta inte människor så självständiga. För att komma dit behöver man gå igenom sig själv och inse vem man är. Känn dig själv sade redan filosofen Sokrates. Det är att veta sina kompetenser och begränsningar. Men också vad man vill göra i sitt liv. Om man vill tillhöra en troende organisation, för att man är för svag på egen hand, eller vill gå vidare själv. Psykiatern C G Jung menade att kyrkliga sammanhang är stöttor för människor och det är helt rätt att vilja ta del av sådana grupper också. Han försökte aldrig avråda en troende från att fortsätta att tro eller vara medlem i någon religiös församling. 

13:58

Det blev inget brännande av toran och bibeln, för den man som hade tillstånd ändrade sig. Han säger att han är muslim och de bränner inte. Fast jag tyckte jag såg en folkmassa elda svenska flaggor och slå på en docka som skulle föreställa en svensk statsminister. Men det är kanske inte samma sak? Det var säkert kristna som gjorde detta. Eller? Den 34-årige egyptiern trodde inte han skulle få tillstånd. Att Sverige bara gav tillstånd att bränna koranen. Nej vi har yttrandefrihet över hela linjen. 


Det här är Islamska konferensorganisationen och dess medlemsländer. Tryck på bilden så blir den större. 


1 kommentar:

  1. Kontaktinformation. Israels ambassad i Sverige. Besöksadress: Strandvägen 58 115 23 Stockholm. Fin adress är det i alla fall ...

    SvaraRadera