torsdag 20 juli 2023

Säg att du är från Schweiz

UPPDATERAT

 Det är numera inte bra att vara svensk i Irak. En journalist från SVT fick uppmaningen att säga att hon var från Schweiz för att inte störa befolkningen. Hon kunde ju bli stormad precis som den svenska ambassaden blev nu för att Sverige är så tokigt så de bränner Allahs ord. Koranen är bokstavligen ord från deras gud så därför blir dessa män oerhört upprörda så klart och brände då ambassaden i Bagdad. Ambassaden är dock inte helig så den kan vi avstå. Det är bara en byggnad. 

Vi behöver inte ha förbindelser med dessa muslimska länder, som är så inskränkta så att en del av befolkningen inte har flyttat sig från 600-talet och framåt alls. Det är trist att någon imam kan få hundratals män att ta till våld. Det går redan nu inte alls att resa till Iran det avråder UD ifrån. Iran erkänner inte dubbelt medborgarskap så iranier som har flytt landet kan inte återvända. De här medborgarna nu i Irak har blivit galna av att ha slagit in på en väg, där de hjärntvättas av olika idéer. Det är enbart människor som kan bli så övertygade om att ord kommer från någon utomjording och att orden måste försvaras. 

I andra andliga läror är orden inte heliga utan det är idéerna bakom dem som kan tyckas vara upphöjande och göra att människor blir bättre varianter av den människosort som bor på denna planet. Men det är en dålig idé att gå in för också dessa idéer alltför djupt för en del lever hemliga liv och gör tvärtemot vad deras andliga läror säger. 

Min nya bok, som kommer den 8 september Innan glädjen infinner sig, berättar om hur man klarar sig genom livet trots allt vi kan bli tvungna att uppleva. "Glädjen är den grund alla har inom sig. Själva livet vilar på glädjen." Dit kan vi nå om vi inte går på alla maktmänniskors försök att manipulera oss och få oss att göra som de vill. Om vi inte faller offer själva för att ta till våld. Men dit har människor som har drabbats av maktorden från olika religiösa ledare långt att nå. En del gör det aldrig. 

12:06

Irak hotar att bryta diplomatiska kontakter med Sverige om koranen bränns igen. Jo men gör det. Det vore bättre för både Sverige och Irak. Då blir det tydligt det som alla ändå vet att Sverige och Irak inte är så lika att de kan ha diplomatiska förbindelser. Sverige har yttrandefrihet och demokrati. Det är Salwan Momika som tänker bränna koranen igen utanför Iraks ambassad i dag. Han har själv flytt från Irak. Regeringen kan inte stoppa detta eftersom det inte är på deras bord, men det begriper inte Irak förstås. Denna demonstration ska inledas kl 13 meddelar polisen. 

13:57

Nu var det hela över på Östermalm utanför irakiska ambassaden och Salwan Momika brände aldrig koranen, men stampade på den och torkade skorna på den. Inte heller Iraks flagga brändes, men torkades av på gräset. Så nu blir det väl inga brutna diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Irak. Kan tänka? Fast Irak vill bli av med Sveriges ambassadör. Och tar hem sin chargé d´affaires från Stockholm. Jaha. 

17:50

Jodå det brann några sekunder i den "heliga" boken sägs det nu. Och nu är det krig mellan Irak och Sverige. Inga svenska företag göre sig besvär längre. De förbjuds i Irak. Ett par miljarder bara är exporten. Mest telekom och energi. Är väl lika bra att det blir ännu ett religionskrig nu då. På tiden att människor slutar att tro på denne utomjording som kallas Allah. EU fördömer dock stormningen och bränningen av den svenska ambassaden. Det tackar vi för. 

PS. Jag minns när Iraks försvarsminister fick bidrag från Sverige. Fast han var högavlönad. Så går det till. Ta bort biståndet till Irak. De får miljarder från oss genom Sida. DS.

Maktfullkomliga imamer kan få män att rusa mot den svenska ambassaden i Irak och tända eld på den. 

Här håller Salwan Momika upp bilden på imamen som hetsar mot Sverige i Irak. Detta under demonstrationen i dag utanför Iraks ambassad. Imamen är både religiös ledare och politiker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar