lördag 1 juli 2023

Skjut inte björnen!

UPPDATERAT

 Det sägs att en björn simmar omkring i Värmdö skärgård. Så bra! Men turister tror att den är livsfarlig och springer allt de kan. Låt björnen vara ifred. Om ingen hotar den så är den inte farlig. Den har inga ungar att försvara och gott om mat finns det också. Björnar äter både blåbär och fisk och lite vad de kan få sig till livs. Den befinner sig inte så långt ifrån där jag bor om man ska tro turisterna. Bara några kilometer fågelvägen och där håller också Vikingarnas segelsällskap till på den ön. De borde väl kunna försvara sig dock? Med det stolta namnet. Den befinner sig inte i sin naturliga miljö sägs det. Jaså! Tydligen finns den i naturen och simmar. Ej naturligt? Skjut inte denna björn! Låt den vara ifred!

2.7.2023

Här kan ni se videon på björnen och det är en björn. Men sedan dess har ingen sett den. Låt den vara ifred som sagt!

3.7.2023

Nä det var ingen björn men ett vildsvin. Det tror Jaktjournalen. De kan ha rätt. Vildsvin finns här. Och de är ungefär lika farliga som björnar. Om de blir sura.

PS. Annars är det kul här på landet också. Numera. De värsta är inte djuren utan människorna. DS. 

Låt nu björnen simma vart den vill. Skjut den inte. Om den nu finns i verkligheten. Turister påstår det. Den befinner sig kring 5 kilometer från där jag bor. Om den är kvar. Och kan väl lika gärna komma lufsande genom skogen. Eller vad tror ni? Mors lilla Olle klarade ju sig så det kan väl vi också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar